Webo’dan önemli açıklamalar

   Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Topuk Yaylası kampında basın toplantısı düzenleyen Pierre Webo, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kamp ortamını değerlendiren Webo, "Yeni teknik ekip ve çalışma sistemine gün geçtikçe ayak uyduruyoruz. İyi bir çalışma ortamı var. Yeni arkadaşlarımızın da bize katılması ile çok daha iyi oldu. Onların da gelmesiyle çok daha iyi çalışıyoruz. Teknik ekibin kendisi de istekli" diye konuştu.

 

"UEFA’YA KARŞI DAYANIŞMA YOK"

UEFA’nın kararlarına da değinen yıldız oyuncu,"Fenerbahçe olarak bu verilen cezayı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz, çok anlamsız bir ceza. Bu olaydan sonra aramızda toplantı yaptık. Bu toplantıda düşüncelerimizi bir mektup yoluyla UEFA’ya vermek gibi bir karar aldık. Burada üzücü olana bir nokta da Türkiye’de takımlar arasında bir dayanışma yok. İspanya’da R. Madrid ve Barcelona birbirlerine rakip, aralarında çok sert rekabet olsa da Avrupa’da iyi işler yaptıklarında bir dayanışma sergiliyorlar. Burada bırakın dayanışmayı kötüleyici şeyler görüyoruz. Bu durum Türk futbolu için üzücü. Geçen sene Avrupa’da çok güzel başarılar elde etti. Amacımız bir sene sonra bunu daha iyiye götürmekti, geçen seneki yarı finalin üzerine koymakta amcamız. Daha iyi bir kadroyla, daha aç oyuncularla büstüne koymak isterken üzücü şeyler yaşandı. Bundan sonra dışarıya çok sert futbolumuzla vereceğiz. Bu mesajı oynayacağımız futbolla göstermek istiyoruz" dedi.

GALATASARAY İLE SÜPER KUPA MAÇI

Galatasaray’la oynayacakları Süper Kupa maçı hakkındaki soruları ise Webo, "Biz burada yaptığımız çalışmaları bir maç için değil, bütün bir lig için yapıyoruz .Tek bir maç üzerinden bakmıyoruz. Tabii bu bir kupa ve final ve bu maçı kazanmak istiyoruz. Taraftar ve camia Galatasaray maçlarının için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle maça çıkıp en iyi şekilde oynayıp kazanmak istiyoruz" şeklinde yanıtladı.

"CARDOZO OLURSA..."

Olası Cardozo transferi hakkında ise Pierre Webo, "6 ay önce binde İBB’de oynuyordum, çalıştım, Fenerbahçe’ye geldim. Herkes gibi ben de iyi şeyler yapmaya çalışıyorum. Böyle bir transfer olursa kendinse çok iyi karşılarız. Hem takıma güç katar, hem de çalışmayı artırır. Olur olmaz bilmiyorum ama kendisini destekleriz. Bu Fenerbahçe için atılmış bir adımdır ve Fenerbahçe’ye çok şey katacaktır" dedi.