Bakan, SBS iddialarına cevap verdi

   Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "SBS ile ilgili sorun 24 saat içinde çözümlendi. Bu konuda endişeye mahal yok" dedi. Bakanlığı ile ilgili bir dizi ziyaret ve açılış için helikopterle Sinop’a gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

’’SBS SORUNU 24 SAAT İÇİNDE ÇÖZÜMLENDİ’’

Bir basın mensubunun CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın’ın 8 Haziran 2013 teki Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) iptali ve tercihlerle ilgili süreçte yürütmenin durdurulması talebiyle idare mahkemesine dava açmasıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Avcı, SBS ile ilgili sorunun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kısa sürede çözüldüğünü belirterek, "SBS ile ilgili sorun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 saat içinde çözümlendi. Dolayısıyla orada bir sorun bizce yok. Madem böyle bir başvuru var, bunun sonucunu bekleyelim. Ama tereddüde mahal yok" diye konuştu.

’’SİNOP EĞİTİMDE İYİ BİR KONUMDA’’

Sinop’un Milli Eğitim göstergeleri bakımından iyi bir konumda olduğunu belirten Avcı, "Sinop, Milli Eğitim göstergeleri bakımından Türkiye ortalamalarıyla kıyaslandığında iyi bir durumda. Daha da iyi olabilir. Sinop’un çok ciddi bir iç turizm potansiyeli var. Aynı zamanda dış turizm potansiyeli de mevcut. Bu potansiyelin bugüne kadar iyi değerlendirildiğini söylemek mümkün değil. İnşallah bundan sonra turizm potansiyeli de harekete geçirilerek, Sinop’un göç vererek kaybettiği potansiyeli buraya tekrar kazandıracak hamleler yapılır. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak, özellikle öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerinde Sinop’un kültürel, eğitim, tarihi potansiyelini düşünerek Sinop’a öncelik vererek birçok etkinliği burada sürdürme şansımız olacak" dedi.

Ziyaret sırasında Vali Yavuz Selim Köşger, Bakan Avcı’ya Sinop’a özgü gemi maketi takdim etti. Bakan Avcı, daha sonra Sakarya Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulunarak, AK Parti Sinop İl Başkanlığı’na geçti. Avcı, burada AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, İl Başkanı Cengiz Tokmak ve Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal ile birlikte teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Toplantı basına kapalı gerçekleşti. Bakan Avcı, daha sonra Sinop Öğretmenevi’nde eğitimcilerle bir araya geldi.