Bisikletle üç ülke gezecek

   Manisa'lı bisiklet tutkunu 27 yaşındaki Alper Yiğitler, 45 günde tamamlamayı planladığı toplam 2 bin 850 kilometrelik Gürcistan, Rusya ve Ukrayna'yı kapsayacak yolculuğuna başladı. Dört yıldır bisiklet sporuyla uğraşan Alper Yiğitler, zorlu yolcuğuna her gün 100 kilometre pedal çevirerek hazırlandığını söyledi. Bir yıldır bu yolculuk için hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten Yiğitler, toplamda 2 bin 850 kilometre yol katedeceğini belirtti.

   İlk olarak otobüsle Artvin’in Hopa İlçesi, Sarp Sınır Kapısı’na gidip, buradan bisikletle Gürcistan’a geçeceğini belirten Yiğitler, "Gürcistan yolculuğumun yaklaşık 15 gün süreceğini tahmin ediyorum. Gürcistan'dan sonra Rusya'ya geçeceğim. Lars Sınır Kapısı’ndan Vladi-Kafkas sınır kapısına ulaşacağım. Oradan da kuzeye doğru ilerlemeyi planlıyorum" dedi.

   Kendisini zorlu, zaman zaman da tehlikeli bir yolcuğun beklediğini belirten Yiğitler, "Ancak, bunlara hazırlıklıyım. Gürcistan dağlarında beni bekleyen bazı tehlikeler var. Gürcistan'ın en yüksek dağı olan Uşba Dağı var burada. 6 bin 550 metre yüksekliğinde. Oradan eski Military Road Yolu’na geçeğim.

   Militart Road, Gürcistan'ın Soğuk Savaş döneminde askeri amaçlarla kullandığı bir yol. Orası bu günlerde trafiğe açıldı. Yaklaşık 178 kilometre. 300 metreden 2 bin 900 metrelere çıkan zorlu bir yol" diye konuştu. Yiğitler, 45 günde tamamlamayı planladığı yolculuğunu Ukrayna’dan gemiyle Zonguldak’a geçerek tamamlayacağını anlattı.