Altay'da geçmiş dönem hesaplarında kuşku

Altay Yüksek Divan Kurulu Ömer Hızlıok başkanlığındaki eski yönetimin hesaplarını "kuşkulu" bularak, mevcut yönetime "Gereğinin yapılması" yönünde mesajı verdi.

Divan’ın gönderdiği yazıda, "Kulüp muhasebesinin ve kayıtların sağlıklı tutulmadığı, hesaplarda oynamalar yapıldığına dair şüpheler bulunduğu, gelir giderlerin net bir şekilde ortaya konulmadığı görülmüştür. Bu sebeple inceleme yapılması, bir usulsüzlük varsa tespit edilip Disiplin Kurulu’na ve yargıya sevk edilemesi tavsiye olunur" denildi.

Yüksek Divan Kurulu’nun yazısı üzerine harekete geçtiklerini söyleyen Hukuk İşleri Sorumlusu Umut Köroğlu, "Öncelikle yönetim olarak Denetleme Kurulu’yla birlikte bir ekip oluşturma kararı aldık. Hukukçuların ve mali müşavirlerin yer alacağı ekibin yapacağı incelemelerde iddialar doğru çıkarsa derhal savcılığa başvuracağız" dedi.

Ömer Hızlıok başkanlığındaki eski yönetimin hesaplarında yaklaşık 250 bin TL’lik açık olduğu iddia edildi. Oluşturulacak heyetin raporunu önümüzdeki günlerde açıklayacağı bildirildi.

Mustafa Köprülü/DHA