Karaman 'fikstür bizim için farketmez'

   Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, yeni sezon fikstürü ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz büyük takımsak, çekilen fikstür bizim için fark etmez" dedi. Yeşil-beyazlı kulübün tecrübeli teknik patronu Hikmet Karaman, bugün çekilen 2013-2014 sezonu fikstürünü değerlendirdi.

   Bursaspor’un Avrupa takımı olduğuna dikkat çeken Karaman, “Bursaspor’u diğer Anadolu takımlarında ayrı tutuyoruz. Şehir olarak, son 4 senesindeki gelişme olarak, şampiyonluğu kazanmış bir takım olarak, Anadolu’dan farklı. Bazen fikstür çekimlerinde Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray üst üste gelebiliyor. Kadrosu geniş olmayan takımlar peş peşe bu maçlarda fizik olarak, sakatlık olarak, kart olarak dezavantaj yaşıyorlar” diye konuştu.

”ÖNEMLİ OLAN İYİ MÜCADELE ETMEK”

   Ligin ilk maçına Eskişehirspor karşısında çıkacaklarını hatırlatan başarılı teknik adam, “Önemli olan iyi mücadele etmek. Öyle bir meslek yapıyoruz ki, siz kazanırken diğerinin kaybetmesini istiyorsunuz. İkinci maç da Galatasaray ile içeride olması, iyi başlamak gerekiyor. Ondan önce bizim Şampiyonlar Ligi maçlarımız var. Lig çok önemli ama ligden önce vereceğimiz sinyal ve alacağımız sonuçlar da önemli. Vatana millete hayırlı olsun" diye konuştu.

“TRANSFERLERİMİZ ÖNEMLİ İSİMLER”

   Genoa’dan transfer edilen kaleci Sebastian Frey ile ilgili de konuşan Karaman, “Frey’in ilk bırakmış olduğu gözleme bakarsak, 3-4 tane çıkardığı top var ki farklı uzanış stili var. Orada ne kadar deneyimli ve tecrübeli olduğunu gösteriyor. Transferlerimiz önemli isimler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Ama bundan sonra artık top bizde. Bir arkadaş daha bekliyoruz. Yönetimimiz, jest yapar, yanında tatlı lokum gibi ikram yapabilir. Onlar da güzel bir şey yapabilirler. Şu ana kadar iyiyiz. Oyuncularımız müthiş çalışıyor" şeklinde konuştu.