8 Mayıs açıklaması Meclis'te tansiyonu yükseltti

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural arasında tartışma çıktı.

Çözüm sürecini eleştiren muhalefete yüklenen Ayşenur Bahçekapılı, "Ne istiyorsunuz kurban olayım, ne istiyorsunuz? Yetmedi mi size bu akan kan? Yetmedi mi size bu terör? Yetmedi mi size bu gözyaşı?" dedi.

TBMM Genel Kurulu’ndaki Danışma Kurulu Önerisi üzerine söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, konuşmasının başında CHP’ye teessüflerini ileterek başladı. Danışma Kurulu Önerisi üzerinde kimsenin konuşmayacağına dair söz verildiğini fakat buna uyulmadığını belirten Bahçekapılı, CHP sıralarından gelen itiraz üzerine "Sus da beni dinle" diyerek bağırdı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in TBMM’nin duruşunu sergileyemediğine yönelik CHP’nin eleştirisi olduğunu, bunu ise cenaze namazı üzerinden yaptığını ifade eden Bahçekapılı, CHP sıralarına, "Ayıptır, cenaze namazında protokol mü olur? Bu cenaze namazlarını da siz artık düşüncelerinize, siyaset üretmenize araç haline mi getiriyorsunuz? Yazıktır size, gerçekten yazıktır" diye konuştu.

Bahçekapılı daha sonra sözü çözüm sürecine getirdi. Yan yana gelemeyecek insanların çözüm sürecinde yan yana geldiğini fakat Meclis’in halinin ise içler acısı olduğunu anlatan Bahçekapılı, "Lütfen bu sürece kan dökmeyin, lütfen bu sürece şiddet bulaştırmayın" diyerek muhalefete yüklendi.

Bahçekapılı şöyle konuştu: "Ne istiyorsunuz kurban olayım, ne istiyorsunuz? Yetmedi mi size bu akan kan? Yetmedi mi size bu terör? Yetmedi mi size bu gözyaşı? Bizim alnımız ak, siz kendinize bakın. Kendinizi düzeltin. Bu ülkede size artık yer yok. Bu ülkede kandan siyaset yapanlara yer yok. Bu ülkede şiddetin siyasetine yer yok. Bu ülkede artık bayram var, bayram." "

''KANDAN MEDET UMANLAR, KAN ÜZERİNDEN AÇILIM YAPANLARDIR"

Bahçekapılı’nın açıklamalarına tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise tartışma sırasında şunları söyledi:

"Bu ülkede PKK bir terör örgütüdür ve kan döken de PKK terör örgütüdür. Biz bu milletin değerlerinden can alırız. Kandan medet umanlar, kanla işbirliği yapanlardır, kan üzerinden siyaset yapanlardır, kan üzerinden açılım yapanlardır. Kahpe kurşunlarla askerimizi, polisimizi öldürenler, Serap’ımızı yakanlar, kendi milletvekilinin çocuğunu öldürenlerle beraber ve birlikte bu milletin birlik ve bütünlüğünü pazarlık konusu yapan, peşkeş çeken bir hükümet, bugün AK Parti ile PKK’nın işbirliğine şahitlik ediyor.

O şehitler, o gaziler neyi korumak için şehit oldular? Git orada Cumhuriyeti peşkeş çek, Türklüğü peşkeş çek diye şehit olmadılar. Sizin zihniyetiniz Çanakkale’de olsaydı ’Çanakkale geçilir’ derdiniz. Sevr’i ’barış anlaşması’ olarak kabul ederdiniz."

Oktay Vural’ın ardından söz alan Ayşenur Bahçekapılı ise, "Bundan sonra bizim siyasetimizde bu üslup yoktur. Bizim siyasetimizde bayram ve helalleşme vardır. Sonuna kadar da arkasında duracağız" dedi.