Aralıksız yağan yağmur hayatı felç etti

Afyonkarahisar’da, yaklaşık 2 saat boyunca aralıksız süren sağanak yağış nedeniyle bazı evleri su bastı. Sel baskınının ardından vatandaşlar, lağım suyu dolan evlerini kendi imkanlarıyla boşalttı.

Afyonkarahisar’da iftar vaktinde başlayan ve 2 saat aralıksız yağan yağış sonrasında kentin çeşitli noktalarında su baskınları yaşandı. Osmangazi Mahallesi 1557. Sokak’ta bulunan ve çoğunluğu bodrum kat olan yaklaşık 15 ev lağım sularının taşması sonucu sular içinde kalırken, vatandaşlar duruma isyan etti. Komşuları evleri sular altında kalan vatadaşlara yardım etti. Bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla buldukları su motorlarıyla evlerdeki suları tahliye etmeye çalıştı. Evi lağım sularıyla dolan Altun Biricik, yaz kış demeden yağan her yağmurda kendilerinin aynı tehlike ile karşı karşıya olduklarını belirterek, “Yaz, kış fark etmeden yağmur yağınca evimiz su ile doluyor. Bütün odalarımız batıyor. Ama bu sefer daha çok oldu, bütün eşyalarımız ıslandı. Ben elin verdiği ile geçinen bir insanım. Ben şimdi ne yapayım? Yatağım, yorganım, bazam, koltuğum hiçbir şeyim kalmadı. Astım bronşitli olan bir çocuğum var, şimdi burası kokar. Ben şimdi onu burada nasıl yatırayım. Evimizi kanalizasyon suyu bastı, temiz su olsa amenna, sel kurur ama bu kanalizasyon suyu” diye konuşarak yetkililerden duruma bir çare bulmalarını istedi.

Evleri sel baskınına maruz kalan bazı ise evlerinin önündeki giderleri kırarak, suyun tepmemesi için kendi imkanları ile tıkadıklarını söyledi.