Kılıçdaroğlu: Kredi kartını da yasakla bari

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın kredi kartı kullanımına ilişkin sözlerini "Zaten vatandaşın elinde bir kredi kartı kaldı onu da yasaklayın bari, doğru değil" diyerek eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda mutabakata varılan 48 maddenin TBMM’den geçirilmesi durumunda tutuklu milletvekillerinin sorunlarının çözüleceğine ilişkin, “Bu aşamada tutuklu milletvekilleri serbest bırakılacak mı bırakılmayacak mı böyle bir tartışma doğru değil. Sanki Anayasa’yı tutuklu milletvekilleri çıksın diye yapıyoruz gibi bir algı çıkabilir ortaya” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilkent Otel’de düzenlenen iftar yemeğinde şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Masaları tek tek dolaşarak şehit yakınları ve gazilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, iftarın ardından şehit yakınları ve gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İftar yemeğine CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile bazı milletvekilleri de katıldı.

İftar öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun yeni anayasa çalışmaları kapsamında uzlaştığı 48 maddenin yasalaşması halinde bunun tutuklu milletvekilleri sorunun çözüleceğine ilişkin görüşleri değerlendirdi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarına devam ettiğini ve verimli bir çalışma yaptıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu aşamada ’tutuklu milletvekilleri serbest bırakılacak mı, bırakılmayacak mı’ böyle bir tartışma doğru değil. Sanki anayasayı tutuklu milletvekilleri çıksın diye yapıyoruz gibi bir algı çıkabilir ortaya” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin daha özgür, daha demokratik bir anayasaya sahip olmasını istediklerinin altını çizdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde kredi kartı kullanımına ilişkin yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, “Ne söyleyeyim; bu ülkeyi yöneten kim. Bu ülkenin başbakanı kim. Vatandaşlar borç içine girmişlerse, borç batağındalarsa, bu ülkede ekonomi politikasını kim yürütüyordu. Dışarıdan gelenler mi bu ülkeyi yönettiler. Ekonomi politikasını başkaları mı uyguladı. Hem uyguluyorlar hem de şimdi vatandaşı suçluyorlar. ’Neden siz kredi kartı kullanıyorsunuz’ diye, yasakla bari. Zaten vatandaşın elinde bir kredi kartı kaldı onu da yasaklayın bari, doğru değil” diye konuştu.

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini, izlenen ekonomi programlarının sağlıklı olmadığını ve sağlıklı üretim yapılmadığını belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“İstihdam sorunumuz var, işsizlik sorunumuz var, bunlar çözülmedi. Dış ticaret açığımız var, gittikçe büyüyor. Bakın bütün iş dünyasına herkes kaygı içinde. Bu kaygıyı yaratan tabloyu Sayın Başbakan ’kredi kartı kullanmayın, şunu yapmayın, bunu yapmayın ’ diyerek geçiştiriyor. Bu, doğru değil. Doğru dürüst ekonomi politikası uygulayacaksınız, üretime endeksli politika, istihdama yönelik politika olacak, herkes mutlu olacak, bu politikayı yürütürseniz başarı elde edersiniz, vatandaşı suçlayarak bir sonuç elde edemezsiniz.”