Beşiktaşlı Mustafa'dan tazminat davası

Manisada, muavin olarak çalıştığı otobüsün kaza yapması sonucu sağ bacağı kopan, yerine takılan protezin üzerine 'feda' yazarak Beşiktaş’ın sembolü haline gelen Mustafa Akgül, otobüs firması aleyhine tazminat davası açtı.

Hakkını sonuna kadar arayacağını dile getiren Akgül, "Kazanın ardından çalıştığım firma beni sahipsiz bıraktı. Genç yaşta bu hale geldim. Çektiğim sıkıntılar için tazminat istiyorum" dedi.

21 Yaşındaki Mustafa Akgül, 2011 yılı Kasım ayında, muavinlik yaptığı seyahat firmasının otobüsüyle İstanbul’dan İzmir’e gelirken, iddiaya göre şoförün uyuması sonucu otobüs, Manisa’nın Kırkağaç İlçesi yakınlarında önündeki kamyona arkadan çarptıktan sonra yan yattı.

Bu sırada önde bulunan Akgül, otobüsün altında kaldı. Güçlükle bulunduğu yerden çıkarılan Akgül’ün hastanede sağ bacağı diz altından kesildi. İzmir Beşiktaşlılar Derneği üyesi olan Akgül’ün bacağına önce protez, ardından da elektronik bacak takıldı. Protezini siyah beyaza boyatıp üzerine de 'feda' yazdıran Akgül, Beşiktaş’ın sembolü haline geldi. Daha sonra Başkan Fikret Orman’ın devreye girmesiyle de takımın kongre üyesi oldu. Genç yaşta gönül verdiği takımın sembolü haline gelince mutluluk yaşayan Akgül, hukuki mücadelesini bırakmayıp avukatı aracılığıyla, çalıştığı firma aleyhine İzmir İş Mahkemesi’ne miktarı yargılama sonunda belirlenmesi kaydıyla tazminat davası açtı.

'HAYATIM KABUSA DÖNDÜ'

Firmanın kendisini sahipsiz bıraktığını ileri süren Akgül şunları anlattı:

"Dört ay boyunca çalıştığım firma, kazanın ardından elektronik bacağın takılması konusunda yardımcı oldu. Ancak ilerleyen zamanlarda verdikleri sözleri yerine getirmeyerek beni sahipsiz bıraktı. Tazminat ödeyeceklerini söylediler, ancak ilgilenmediler. Kazanın ardından sakat kaldım ve hiçbir şekilde çalışamıyorum. Maddi durumum da gittikçe kötüleşiyor. Yaşadığım sıkıntılar ise hayatımı kabusa çevirdi. Ben de hukuki yollardan hakkımı aramak istiyorum."