Şifa Üniversitesinin yatırımları sürüyor

Şifa Üniversitesi Aile Yemeği’nde konuşan Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu; Şifa Üniversitesi Hastaneleri’nin birkaç yıl içinde bin yatak kapasitesine ulaşacağını söyledi. Şifa Üniversitesi’nin Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği Aile Yemeklerine Manisa ile devam edildi. 

Manisa ve yakın illerde ikamet eden Şifa Üniversitesi öğrencilerinin, velileri ile birlikte katıldığı iftar, Manisa Anemon Otel’de gerçekleşti. İftara; Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Alaattin Şahin, Şifa Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu, Tıp Fakültesi Sekreteri Ercüment Karataş, Manisa Şehzade Koleji Müdürü Giray Kara ve yaklaşık 100 davetli katıldı.

İftarda konuşan Mütevelli Heyeti Üyesi Alaattin Şahin, öğrencinin başarısı için üniversite, akademisyen, veli birlikteliğinin önemini anlattı. Şifa Üniversitesi’nin öğrencisini ve velisini tanıyan bir üniversite olduğuna dikkat çeken Şahin, “Küçük bir üniversiteyiz. Ama şu avantajımız var; öğrencisi, öğretim üyesi ile velisini tanıyan bir üniversiteyiz. Biz bir aileyiz. İnşallah öğrencilerimiz mezun olduktan sonra bünyemizde akademisyen, doktor veya sağlık personeli olarak çalışmaya devam ederler. Bu arkadaşlarımıza üniversitemizin kapıları sonuna kadar açık” dedi.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Bir yıl önce de Manisa’da Şifa Üniversitesi Aile Yemeği düzenlediklerini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu da geçen bir yılda Şifa Üniversitesi’nde çok şey değiştiğini söyledi. Hacıbeyoğlu, “Son bir yılda birçok projeye imza atıldı. Sağlık sektörünün ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kuruldu. Buca’da 45 dönüm arazi içinde bu sene eğitime başlıyor. Bornova Eğitim Uygulama Hastanemizin yanında 13 bin 500 metrekare kapalı alanı olan yeni bir hastane inşa ediliyor. İnşallah Ekim 2014’te hizmete girmiş olacak ve Bornova’daki hastanemizin kapasitesi iki katına çıkacak. Yine bu hastanemizin yanında büyük bir arazi vardı, orası satın alındı. Orası da iki sene içinde sağlık kampüsüne çevrilecek. Karşıyaka Bostanlı’da da 18 dönümlük bir arazi alındı. Orada inşallah 250- 300 yataklı bir hastane inşa edilecek. Buradaki yatırımın da tamamlanması ile Şifa Üniversitesi, 4. yılının sonunda vakıf üniversiteleri arasında bin yatak kapasitesi ile en büyük hastaneye sahip olacak” diye konuştu.

DOĞUŞTAN ŞİFALI

Şifa Üniversitesi’nin kurulduğu yıldan beri hep ilklere imza attığını belirten Hacıbeyoğlu, “Üniversitemiz; ilk sene hemşirelik bölümünde birinci; tıp fakültesi, fizyoterapi, beslenme ve diyetetik bölümlerinde ikinci, diş hekimliği fakültesinde ise 4. olmuştu. Geçen sene bir adım daha ileri gittik. 5 branştan 4’ünde birinci olduk. Bu yılki hedefimiz ise 5’te 5 yapıp, tüm branşlarımızda Türkiye birincisi olmaktır” dedi. Manisa Şehzade Koleji Müdürü Giray Kara ise Şifa Üniversitesi’nin çok güzel bir aile olduğu belirterek, “Böyle bir aileye öğrenci verdiğimiz için kendimizi mutlu ve gururlu hissediyoruz” dedi. İftarda söz alan öğrenci velileri de memnuniyetlerini dile getirdiler. Öğrenci velisi Engin Akkuş, “Benim kızım Şifa Hastanesi’nde doğdu, şimdi Şifa Üniversitesi’nde okuyor. Biz ona ‘doğuştan Şifalı’ diyoruz. Kendisi üniversiteden çok memnun” dedi.