Yeni eğitim döneminde bin 600 derslik

İzmir Valiliği 2013 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Türkiye sıralamasında ilk 10’a giren öğrencilere ödül töreni düzenlendi. İzmir’in LYS’de son yılların en büyük başarılarında birini yakaladığını belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Bu başarının daha da katlanması için derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltıyoruz. Bin 600 dersliğin yapımı devam ediyor” dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, 2013 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Türkiye sıralamasında ilk 10’a giren öğrenciler Fatih Aslan, Mert Mestanoğlu, Doruk Çetin, Nuran Bulut, Yunus Yasir Çalışkan, Ali Batuhan, Ahmet Furkan Özkalay ile ailelerini makamında ağırladı. Öğrenci ve ailelerini tek tek tebrik eden Vali Toprak, disiplini ve düzenli olarak çalışmanın sonuçlarının bu başarıyı getirdiğini söyledi. Türkiye sıralamasında ilk 10’da yer alan öğrencilerin tüm öğrencilere örnek olmasını gerektiğini söyleyen Vali Toprak, “İzmir’in iftiharı oldunuz. Onun için İzmir halkı adına teşekkür ediyorum. Sizlerin yetiştiren ailelerinizi tebrik ediyorum. Tabii sizlerin yetiştiren öğretmenlerimize unutmamak lazım. Dershanelere gittiniz oradan da takviye aldınız. Tüm dershaneleri ve dershane öğretmenlerini de tebrik etmek istiyorum. Bu başarılar ülkemizi daha iyi noktalara getirecektir” dedi. 

“YOLUNUZ AÇIK OLSUN”

Dünyanın değişip dönüştüğünü ve bilgi hakim olduğu bir çağa girildiğini belirten Vali Toprak, “Çağın gerektirdiklerini en iyi şekilde kullanmalıyız. Muhasır medeniyetlere ulaşmak için akıl ve bilimle eğitimimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Başarınız bu noktada çok önemlidir. Bu başarılarınız gideceğiz üniversite ve sonrasında topluma hizmet olarak geri dönecektir. Yolunuz açık olsun” diye konuştu. 

“EN ÖNEMLİ YATIRIM EĞİTİME YAPILANDIR”

İzmir’in LYS’de son yılların en büyük başarılarından birini yakaladığını belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Bunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu başarının daha da katlanması için elimizden geleni yapıyoruz. İzmir genelinde yaklaşık 600 bin öğrencimiz var. 40 bin 500 öğretmenimiz var. 20 bin dersliğimiz ve 2 bin okulumuz var. Tüm bunlar arasındaki ahengi sağlamak kolay değil. Bir ülkenin ileriye gitmesi için en önemli yatırım eğitime yapılandır. Biz bu anlamda derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltabilmek ve eğitimi daha verimli kılabilmek için bin 600 dersliğin yapımı devam ediyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından Türkiye sıralamasında ilk 10’a giren Fatih Aslan, Mert Mestanoğlu, Doruk Çetin, Nuran Bulut, Yunus Yasir Çalışkan, Ali Batuhan, Ahmet Furkan Özkalay’a ödülleri Vali Toprak tarafından verildi.