Fenerbahçe'den (yeni bir) sert açıklama!

Fenerbahçe'nin son sert açıklaması, TV kanallarında kulübe ilişkin yorum yapan avukatlara ve Yunus Egemenoğlu'na yönelik...

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Kulüplerimizin ve ülkemizin uluslar arası yargı sürecinde önemli bir kazanım elde ettiği bu önemli günde Yunus Egemenoğlu ve eşgüdümlü benzerlerinin yine TV ve radyo kanallarını dolaşarak bilgisizce ve maksatlı beyanlarda bulunduğunu üzülerek ve dikkatle takip etmekteyiz.

Yunus Egemenoğlu'na yegane tavsiyemiz aşağıda soru sorduğumuz hususlarda kamuoyunu aydınlatmadan hiçbir açıklama yapmaya kalkışmamasıdır:

Soruyoruz:

-3 Temmuz soruşturma dosyasına savcılık makamına yardım gayesiyle destekte bulunmuş mudur? Destekte bulunmuş ise hangi görevi sebebiyle böyle bir destek vermiştir? Verdiği destekle soruşturmanın yönlendirilmesine katkıda bulunmuş mudur?

-6222 sayılı yasanın hazırlanmasında ve sonrasında 3 Temmuz soruşturmasının bilimsel altyapısının hazırlanmasında Türkiye Futbol Federasyonu'na veya kulüplere karşı sistemin neresinde yer almıştır? Futbol hukukunun yargılama sisteminde eksen kaymasına ve polis fezlekeleriyle 100 yıllık kulüplerin yargılanmalarına olanak sağlayan yasama sürecindeki katkılarından dolayı herhangi bir vicdan azabı duymakta mıdır?

-3 Temmuz sürecinin başlarında Sayın Yüksel Çağlar ve Sayın Aykut Kocaman'la sürece ilişkin hangi konularda konuşmuştur? Bu konuşmasını bugün olduğu gibi aynı şekilde kanal kanal dolaşıp kamuoyunda anlatabilir mi?

-3 Temmuz sürecinin en önemli aktörlerinden ve büyük paydaşlarından olan Yunus Egemenoğlu'nun açıklamalarının arkasında hangi gizli düşünce ve önyargı bulunmaktadır? Kendisi bugün temsil ettiği 3 Temmuz paydaşlarını terk edip objektif hukukçuluğa mı dönmüştür yoksa hala taraflı yorumlarıyla 3 Temmuz paydaşlarına mı hizmet etmektedir?

Hayatında spor hukuku ile alakalı olarak hiçbir ulusal yada uluslar arası merci önünde avukat olarak görev yapmamış, dava takip etmemiş, tek sayfa dilekçe yazmamış bu kişilerin her defasında eş zamanlı olarak ortaya çıkması, kamuoyunu yanlı beyanlar ile yönlendirmesi basit bir tesadüf müdür?

Bu kişileri sürekli yayınlara çıkaranlar, bu kişilerin ağzından kamuoyuna sürekli ve kulübümüz aleyhine olacak şekilde yayılan yalan yanlış bilgi ile oluşan algı kirlenmesinin de sorumlusu olduğunu artık anlamalılardır.

Yukarıda ismi geçen şahıs da dahil olmak üzere, kulüp olarak bugünden itibaren yazılı ve görsel medyada içeriğini hiç bilmedikleri yargılama sürecine ilişkin hukuki yorum ve açıklama yapan, hem yargı süreçlerini etkileyen, hem de kişilerin ve kurumların masumiyet karinelerini hiçe sayan bütün avukatlar hakkında bağlı oldukları baro başkanlıkları nezdinde hukuki ve adli süreçler başlatacağımızı, kamuoyunun bilgisine sunarız."