Bosnalı öğrenciler Gümüldür plajında

Milli Eğitim Bakanlığı Kardeş Okul Projesi kapsamında Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ile kardeş okul olan Bugojno Teknik Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri İzmir’e geldi. Misafir öğretmen ve öğrenciler Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Gümüldür Tabiat Parkı’nda bütün gün denizin keyfini çıkardı.

Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin de katıldığı deniz gezisinde, öğrenciler dostluk mesajları verdi. Türkiye’nin Balkan ülkeleriyle ilişkilerin yüzyıllardır sürdüğünü ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bakanlık, milletvekilliği ve belediye başkanlığı döneminde Balkanlarla Türkiye arasında bir yapı taşı olduğunu belirtti.

Bugojno Teknik Meslek Lisesi ile Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin geleceğe yönelik umut penceresi olduğunu vurgulayan Başkan Tartan, “Bosna Hersek ile İzmir’in ilişkileri her yıl biraz daha büyüyor. Kültür, sanat ve ekonomide yaşanan gelişmeler teknik ve eğitim alanlarında da olacak. İki teknik okulun bilgi birikimlerini paylaşması, öğrencilerin kaynaşması Türk - Balkan dayanışmasına ivme kazandıracaktır. Biz de iki kardeş okulun dostluk rüzgarına kayıtsız kalmayarak onları Gümüldür Tabiat Parkı’nda misafir ettik” dedi. Bosnalı misafir öğrenciler ise İzmir'de çok değerli dostluklar kazandıklarını ve hoşça vakit geçirdiklerini söyledi.