Çöp kamyonu iki binanın arasına düştü: 2 ölü,1 yaralı

İzmir’de, yokuştan inerken frenlerin boşalması sonucu virajı alamayarak yol sonundaki iki binanın arasına düşen çöp kamyonunda bulunan belediye işçilerinden 2’si öldü, 1’i ağır yaralandı.

Çöp kamyonu, daha sonra iki binanın arasından vinçle çıkarıldı.

Erkan Koşak(28) yönetimindeki Konak Belediyesi’ne ait 35 ETY 72 plakalı çöp kamyonu, Adile Naşit Parkı yanındaki sokaktan yokuş aşağı inerken frenleri boşaldı. 358 Sokağa dönerken, virajı alamayınca sokak sonundaki iki apartmanın arasına büyük bir gürültüyle ters bir şekilde düşen kamyon, apartmanın 1. katındaki balkona çarparak parçalanmasına neden oldu.

Gürültüyü duyan apartman sakinlerinin ihbarı sonucu olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrol sonucu sürücü Erkan Koşak (28) ve belediye işçisi Kadir Ercan (40) hayatını kaybetti.

Kamyonun arka kısmında bulunan ve toplayıcı olarak görev yapan Kemal Koşak (45) da ağır yaralandı. Yaralı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazada hayatını kaybeden sürücü Erkan Koşak ile ağır yaralı Kemal Koşak’ın kardeş oldukları öğrenildi. Çöp kamyonu, vinç çağırılarak düştüğü boşluktan uzun uğraşlar sonunda çıkarıldı.

Çöp kamyonunun çıkarılması sırasında çevre halkı meraklı gözlerle olan biteni izledi.