Türkiye’nin en büyük imam hatip lisesi olacak

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye’nin en büyük imam hatip lisesi olacak “Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni maket üzerinde tanıttı. Başkan Uysal, “Okulun eğitim-öğretim yılında ilk senesi olduğu için puanlar biraz düşük olabilir” dedi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sular Vadisi’ndeki Ramazan etkinlik alanında Türkiye’nin en büyük imam hatip lisesi olacak “Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni tanıttı. Okulu, tamamlanan maketin üzerinde anlatan Başkan Uysal, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) tercihlerini yapacak olan öğrencilerin okul hakkında kesinlikle bilgi alması gerektiğini söyledi. Sadece SBS tercihlerine göre yerleştirme yapılacağının altını çizen Uysal, okulun lise bölümüne ortaokul diploma notuyla öğrenci kaydı yapılmayacağını söyledi.

Okul hakkında bilgi veren Başkan Uysal şunları söyledi: “Okulumuzun ismini Başakşehir Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi ismine layık gördük. Bu sene 15 Ağustos’ta teslim alacağız. Tamamıyla belediye adına ihale edilip yapılan bir okul. Öğrencilerimiz yatılı da kalabilecek. 60 bin metre kare üzerine kuruludur. Ortaokul bölümünde 107 derslik var. Okulda da 4 tane de spor salonu, 3 tane konferans solonu var. Bunların yanı sıra sosyal tesisleri de çok fazla.”

“Okulumuz güzel ama asıl güzelliği katan eğitimin güzel olması diye düşünüyorum” diyen Başkan Uysal, “Bizim görevimiz bu binayı yapmaktı. Biz bunu yaptık, inşallah eğitimi de, kalitesi de iyi olur. O zaman Türkiye’de, İstanbul’da adından çokça söz edilir” dedi.

Okulun eğitim- öğretim yılında ilk senesi olduğu için puanların biraz düşük olabileceğini belirten Uysal, ilerleyen senelerde puanlarda yükselme olabileceğini vurgulayarak “Bu sene tercih yapanlar daha avantajlı olacak ve rahat edecektir. Temellimiz başarılı öğrencilerin buraya gelmesi ve başarılı öğretmenlerimizle beraber burada iyi ve kaliteli eğitim çıkması” ifadelerini kullandı.