Birleşmiş Milletler gibi kampüs

22 ülkenin üniversite öğrencisi, AIESEC’in ‘Dünya Bize Katılıyor’ projesi kapsamında Yaşar Üniversitesi’nde buluştu. İzmir’de çeşitli okullardan lise öğrencilerinin de katıldığı projede Selçuk Yaşar Kampüsü adeta ülkeler panayırına dönüştü.

Dünyanın en büyük öğrenci organizasyonları arasında gösterilen AIESEC’in ABD, İspanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Cezayir gibi dünyanın 22 ülkesinden 30 üniversite öğrencisinin ve İzmir’in çeşitli okullarından lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen projesi renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin 11 ilinde, İzmir’de ise yalnızca Yaşar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen projenin İzmir sorumlusu Yaşar Üniversitesi Ulusalararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Meriç Güzel oldu.

Farklı liselerin katılımıyla gerçekleştirilen projeyi değerlendiren Yaşarlı Meriç Güzel organizasyonun önemine değindi. Güzel, “Bu proje yurtdışından ülkemize gelen üniversite öğrencilerine Türkiye’yi en iyi şekilde tanıtma fırsatı sağlarken aynı zamanda lise öğrencilerinin de yabancı dillerinin gelişimine büyük katkı koymaktadır” dedi.

GELENEKSEL KIYAFETLERİNİ GİYDİLER

Farklı kültürleri bir araya toplamayı başaran ve Türk öğrencilerinin uluslararası bilgi birikimlerini artırmayı hedefleyen proje kapsamında ülkeler standları açıldı. Geleneksel kıyafetlerini giyen öğrenciler farklı dillerde şarkılar söylediler. Çeşitli aktivitelerin yapıldığı etkinlikte eğlenceli oyunlar da oynandı.

Dünya Bize Katılıyor (Myself My World) Projesi 

Dünya Bize Katılıyor Projesi 2008 yılından itibaren her yıl gerçekleştirilen, lise öğrencilerine yönelik kişisel gelişim ve eğitim projesidir. Bu proje çerçevesinde her yıl ülkemize gelen 200’den fazla yabancı üniversite öğrencisi yaz aylarında gerçekleşen kamplarda lise öğrencileriyle öğrenme ağları oluştururlar.