Krem peynir yiyince konuşmaya başladı

 İngiltere’de sadece 26 kişide bulunan nadir bir hastalıkla mücadele eden 3 yaşındaki kız çocuğu, hastalığın bir ayağı olan 'konuşamama' rahatsızlığını, doktorların uyguladıkları ve haftada 1 kilo krem peynir yemeyi içeren diyetle aştı ve kullandığı ilk kelimesi "Anne" oldu.

3 yaşındaki Fields Taylor, İngiltere’nin Leicestershire kontluğunun Melton Mowbray kasabasında annesi Stevie ve babası David ile birlikte yaşıyor. Ancak, doğumundan sonra ‘GLUT1 eksikliği’ teşhisi konulan küçük kız, tedavi edilmesi mümkün olmayan bu rahatsızlığının bir sonucu olarak birkaç gün öncesine kadar tek kelime de konuşamadı. Ta ki doktorlarının uyguladıkları, haftada 1 kilo krem peynir yemeyi içeren diyetin neticesini alana kadar. Küçük Fields, hastalığın yarattığı ve konuşmasını da engelleyen ‘yağ eksikliğini’ kapatmak için, 3 ay boyunca her hafta tam 1 kilo krem peynir yedi. İlginç diyetin işe yaradığı, Fields’in, ‘Anne’ diyerek doğumundan beri ilk kelimesini konuşmasıyla anlaşıldı. Kızının rahatsızlığı ile ilgili umutsuzluğa kapılmış olduğundan bahseden 34 yaşındaki anne Stevie, "Fields’in ilk defa 'Anne' demesini duymak muhteşem bir duyguydu. Yeme düzenini değiştirmek gibi basit bir şeyin böyle büyük bir fark yaratacağına hiç inanmamıştım" diye konuştu. 

Söz konusu hastalık, oldukça nadir bir rahatsızlık ve İngiltere’de sadece 26 kişide bulunuyor. Beyin yeterince glikoz taşıyamadığından, enerjisiz kalıyor ve bu durumun sonuçlarından biri olarak da hasta, konuşma yetisi gösteremiyor.