Mahalleliden asit kokusu eylemi

Denizli’nin Honaz İlçesi’ne bağlı Kocabaş Beldesi Demokrasi Mahallesi’nde yaşayanlar, yakındaki alkali ve deterjan ürünleri fabrikasından yayılan asit kokusu nenediyle gözlerinin ve boğazlarının yandığını, nefes alamaz duruma geldiklerini belirterek eylem yaptı. Fabrikanın içindeki ve çevresindeki ağaçların kuruduğunu ileri süren mahalle sakinleri önlem alınmasını istedi. 

Kocabaş Beldesi Demokrasi Mahallesi’nde oturan yaklaşık 50 kişi, ellerinde pankartlarla Koruma Şirketler Grubu’na ait klor alkali ve deterjan ürünleri üreten fabrika önünde protesto eylemi yaptı. Herhangi bir olaya karşı jandarmada fabrika önünde güvenlik önlemi aldı. 'Temiz havamızı geri istiyoruz, biz de insanız', 'Ağaç gibi kurumak istemiyorum' yazılı pankartlar açan mahalle sakinleri önlem alınmasını istedi. Mahalle sakinleri adına konuşan Muhammet Pak şöyle dedi:

"Saat 05.00- 08.00 ve 21.00- 23.30 arasında fabrikadan yayılan asitli koku gözlerimizi ve boğazlarımızı yakıyor, midemizi bulandırıyor. Ağaçlar kurumaya başladı. Başvurmadığımız yer kalmadı. Fabrikanın kapanmasını istemiyoruz ancak, bu insan sağlığını rahatsız eden kokunun giderilmesi için önlem alınmasını istiyoruz." 

Demokrasi Mahallesi sakinleri eylemlerinin ardından olaysız dağıldı.