Salzburg'u tanıyalım...

Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Avusturya’nın Salzburg takımıyla eşleşti.

İsviçre’nin Nyon kentinde çekilen kurada sarı-lacivertli takımın rakibi, Avusturya temsilcisi Salzburg oldu. Fenerbahçe, ilk maçı 30-31 Temmuz tarihlerinde deplasmanda oynayacak.

Rövanş karşılaşması ise 6-7 Ağustos’ta oynanacak.

SALZBURG

 Avusturya temsilcisi Salzburg, geçen sezon kendi ligini Avusturya Wien'in ardından 2. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Salzburg, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda 10 puan toplayarak son 64 takım arasında kalmıştı. Bu turda Metalist Kharkiv her iki maçta da Salzburg'u yenerek eledi.

Yaş ortalaması 25 olan Salzburg'un kadrosunun değeri ise 24,5 milyon euro olarak belirtiiliyor. Salzburg'da kadrosundaki en önemli oyuncu ise Brezilyalı yıldız Alan olarak göze çarpıyor.Avusturya T-Mobile Bundesliga'da yer alan Salzburg, önceleri adı SV Austria Salzburg olarak mücadele etti. 2005 yılında Red Bull tarafından satın alınmasıyla isim değişikliğine gitti ve adı FC Red Bull Salzburg olarak değiştirildi.Redbull'un satın almasından sonra kulüp tamamen değişti. Kulübün arması ve renkleri de değişti. Red Bull'un rengi olan kırmızı beyaz ve lacivert beyaz olarak belirlendi. Avusturya ekibi, maçlarını 32 bin kişilik Red Bull Arena'da oynuyor.