Franco net konuştu

Beşiktaş Spor Kulübün yeni transferi Pedro Franco, Avusturya kampı ve gelecek sezonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Siyah beyazlı kulübün kamp yaptığı tesislerde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Pedro Franco, şunları söyledi:

“Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte bana oynama şansı verenlere teşekkür ederim. Buradaki amacım, başarılı olmak. Takım olarak şampiyonluklar kazanmak istiyoruz. Yeni bir ülke ve şehire gelmek zor. Her gün çalışarak bu sorunu çözeceğime inanıyorum. Kısa sürede Avrupa futboluna alışacağımı düşünüyorum. Kampın belli kısmında yoktum ama lig başlayana kadar en iyi seviyeye ulaşacağım.”

YEPES’İ ÖRNEK ALIYORUM

"Ben futbolcu olarak her şeye gün gün bakıyorum. Geldiğim ortama alışıp, kendimi göstermeye çalışacağım. Kolombiya’da oynanan futbol Avrupa’dakine göre değişik, bizimde büyük futbolcularımız var. Yepes hepimizin örnek aldığı isimlerden biri, ben de Beşiktaş forması altında Yepes gibi olmak istiyorum.”

“Brezilya, Arjantin gibi futbol kültürünün farklı olduğu yerlerden gelip Avrupa futboluna adaptasyon olmak zor. Ama sıkı çalışıp bu süreci en kısa zamanda atlatacağım. Cordoba ile gelmeden önce konuştum. Bana güzel şeyler söyledi. Beşiktaş’ta başarılı olacağımı belirtti.”

“Beşiktaş bana Türkiye Ligi’nde oyanama şansı sunuyor. Burada Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımlarla yarışacağız. Her sene Avrupa’da mücadele edecek bir ekibimiz var. Benim de kendimi Avrupa’da gösterme şansım olacak. Sadece yapacağım iyi şeylere konsantre olmak.”

 DEFANS OYUNCUSU OLARAK

Oynadığı mevki hakkında da konuşan Franco, “Defans oyuncusu olarak hiç , topla çıkarak ayağa oynamaya çalışırım. Cordoba, taraftarı da anlattı. Takım başarılı gittiği zaman takım üzerindeki etkisini anlattı. Kolombiya’da taraftarı iyi olan bir takımdan geliyorum” dedi.