Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatı ne yapacak?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine, "kişilik haklarına ve hukuka aykırı saldırı" nedeniyle açtığı üç ayrı davadan elde ettiği tazminatı, Türkiye ve Suriye’deki yetimler için harcayacağını açıkladı.

Daha önce Başbakan Erdoğan ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye tazminat ödeyen Kılıçdaroğlu, bu kez "kişilik haklarına ve hukuka aykırı saldırı" nedeniyle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na 11 bin 500 Türk lirası manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.

Kazandığı tazminatı Türkiye ve Suriye’deki yetimlere harcayacağını açıklayan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Suriye’de acılara yönelik tek olumlu katkısının bu olacağını söyledi. Davutoğlu, "Siyasetin hakaret edilerek yapılmaması gerektiğini Türk adaleti verdiği kararlarla bir kez daha tescil etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun şahsıma yönelik eleştiri sınırlarını aşan sözleri sebebiyle mahkemenin taktir ettiği tazminat, Türkiye ve Suriye’deki yetimlere harcanacak. Kılıçdaroğlu’nun Suriye’de çekilen acılara dönük belki de tek olumlu katkısı da bu olacak" dedi.