Taksim Platformu eyleminde gerginlik

Taksim Platformu’nun Gezi Parkı operasyonları kapsamında yaşanan gözaltılara ilişkin adliye önünde düzenlediği eylemde gerginlik yaşandı. Gruba tepki gösteren bir kişi, eylemciler tarafından darp edilmekten son anda kurtuldu.

Taksim Platformu, Gezi Parkı operasyonları sonucunda yaşanan gözaltılara ilişkin Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yapıldığı esnada bir vatandaşın gruba tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşandı. Eylemciler, tepki gösteren şahsı darp etmek istedi. Bunun üzerine sivil polis ekipleri araya girerek, tepki gösteren şahsı gözaltına aldı. Gerginlik polisin araya girmesiyle son buldu.

Taksim Platformu adına açıklama yapan Barış Uluocak, “Ülkenin birçok yerinde birçok arkadaşımız gözaltına alınıyor. Bu operasyonların bir tanesi de İstanbul’da yaşandı. Taksim Dayanışması halktır. Taksim Dayanışması, demokratik, meşru, açık eylemler yapan meşru bir örgütlenmedir. Dostlarımıza, arkadaşlarımıza dönük bu saldırılar, bu cadı avı bitmediği sürece bizler demokratik hakkımızı kullanmaya devam edeceğiz. Taksim Dayanışması’nda yasa dışı örgüt çıkarmaya çalıştılar. Ancak onlara söylüyoruz, Taksim’le ilgili onlara yasal kararları, mahkeme kararlarını, yayalaştırma izinlerini uygulamayanlar yasa dışıdır” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.