Evlenmelerine izin verilmediği için intihar etmişler

Diyarbakır'da dün başlarından tabancayla vurulmuş ve birbirlerine sarılı cesetleri bulunan 19 yaşındaki Emrullah Tolan ile 18 yaşındaki Kader Polat'ın, evlenmelerine izin verilmediği için intihar ettikleri ortaya çıktı. Kentte garsonluk yapan Tolan'ın, 5 ay önce genç kızı istettiği, ancak ailesinin bu evliliğe izin vermediği belirtildi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Nevruz Parkı'nda Emrullah Tolan ile Kader Polat'ın, başlarından tabanca ile vurulmuş ve birbirlerine sarılı cesetleri bulundu. Polisin olayla ilgili yaptığı ayrıntılı çalışma ve yapılan otopside gençlerin intihar ettiği ortaya çıktı. Gençlerin cenazeleri dün akşam saatlerinde hastane morgundan aileleri tarafından alınarak toprağa verildi.

Polis, gençlerin neden intihar ettiği konusunda yaptığı soruşturmada, Emrullah Tolan ile Kader Polat'ın uzun süredir arkadaş olduklarını belirledi. Kentte bir kafeteryada garsonluk yapan Tolan'ın ailesinin yaklaşık 5 ay önce Kader Polat'ı ailesinden istediği, ancak genç kızın ailesinin bu evliliğe izin vermediği ortaya çıktı.  Polis, evlenmelerine izin verilmeyen gençlerin, bunalıma girip intihara karar verdiği ihtimali üzerinde duruyor.

Gençlerin intihar ettiği ruhsatsız tabancayı nereden temin ettikleri konusunda ise  araştırmalar sürüyor.