Müftülük önünde eyleme gözaltı

İzmir Müftülüğü önünde Diyanet İşleri Başkanlığı aleyhine pankart açıp eylem yapan Mürsel M., polis tarafından gözaltına alındı.

Cuma namazı sonrası, bugün saat 14.00 sıralarında Çankaya semtindeki İzmir İl Müftülüğü önüne gelen ve şair olduğunu söyleyen Mürsel M., 'Diyanet’in kirli çamaşırları 4 yıldır hâlâ yıkanmadı' yazılı bir pankart açtı. Pankartın altında konuyla ilgili açıklamanın bulunduğu öne sürülen bir internet sitesi adresi de yer aldı. Ağzı bezle bağlı olan Mürsel M., elindeki pankartı tutarak, konuşmadan beklemeye başladı. Mürsel M., bir saatlik bekleyişin sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili olarak, 'Camilerin siyasette nasıl kullanıldığı, camilerin içinde ve dışındaki yolsuzluklar, imamların, müezzinlerin ve cemaatin yolsuzlukları' konusunda belgelerle basın açıklaması yapacağını söyledi.

Müftülük görevlilerinin haber vermesi üzerine bina önüne polis geldi. Ne yaptığını soran polise, açıklamayı sadece basına yapacağı yanıtını veren Mürsel M., “İstiyorsanız beni götürebilirsiniz” dedi. Bunun üzerine polis ekibi de “Buyrun gidelim o zaman” diyerek Mürsel M.'yi gözaltına alarak Kemeraltı Polis Merkezi'ne götürdü.