P.Ü'ye 14'üncü fakülte

Denizli Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 14'üncü fakülteyi müjdeledi. Rektör Bağcı, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu’nun kapatılarak Spor Bilimleri Fakültesi kurulması yolundaki senato kararının Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildiğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin 14'üncü fakülte olacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı şöyle dedi:

"Eğitim Fakültesi bünyesinde başlayan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü daha sonra Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu olarak devam etti. O dönem tek olimpiyat bayrağına sahip bir üniversite olmamız, altyapı ve tesislerimizin yeterliliği bizi spor bilimleri fakültesi açılmasına doğru götürdü. Göreve geldiğim günden itibaren senato ve yönetim kurulu toplantılarında bu konuyu konuştuk ve spor bilimleri fakültesinin açılması için Yüksek Öğretim Kurulu’na ilettik. Karşılıklı değerlendirmeler sonrası bugün Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’ndan mutlu haberi aldık. Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimler ve Teknolojisi Yüksekokulu kapanarak, yerine Spor Bilimleri Fakültesi kurulacak."

Rektör Bağcı, fakültenin kuruluş işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması için çalışmalara başladıklarını belirtti.