"UEFA ve CAS Hristiyanlar kulübü"

2006-2008 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yapan Remzi Kazmaz, CAS ve UEFA için "Hristiyanlar kulübü" dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde avukatlık yapan ve eski TFF disiplin kurulu üyesi Kazmaz, yaptığı açıklamada UEFA ve CAS’ın Hristiyanlar kulübü olduğunu söyledi. Fenerbahçe ve Beşiktaş’a verilen cezaları değerlendiren Kazmaz, “Temmuz ayından buyana süren orta oyununa bu sefer de CAS katıldı. Avrupa ve UEFA’nın tüm kurumları CAS ile birlikte şu anda bir karar bekliyor. Fenerbahçe’nin CAS’a yapmış olduğu müracaattan sonra UEFA bu konularla ilgili vermiş olduğu karardan şüphe ile baktığından dolayı Fenerbahçe’nin CAS kararı ile ilgili bir uzlaşma önerdi. Uzlaşma önerisi ise UEFA’dan gelmiştir. Fenerbahçe’nin müracaatı ile CAS mahkemeleri yürütmeyi durdurma kararı veya tedbir kararı almamışlardır. CAS, Fenerbahçe ile ilgili ceza verirse ve ön elemede turu geçen Fenerbahçe olursa, ceza aldığından dolayı Fenerbahçe’nin son yenmiş olduğu takım tura devam edecektir. Eğer CAS, Fenerbahçe ile ilgili olumlu bir karar verir, yani ceza vermezse, Fenerbahçe yoluna devam edecektir" dedi.

"CAS’IN KARARINA TFF UYMAK ZORUNDA"

CAS’ın verdiği kararın olumsuz olması halinde Türkiye’de deprem yaşanacağını savunan Kazmaz, "Eğer karar olumsuz olursa TFF, bu kararı uygulamak zorundadır. UEFA en son Londra’da almış olduğu 10’uncu ve 23’üncü madde ile ilgili hükümler doğrultusunda ulusal federasyonlara karşı yaptırım uygulama durumundan dolayı TFF kesinlikle disiplin kurulunu tekrar toplayarak şike dosyası baştan sona kadar tekrar incelenecek ve vermiş olacağı kararda UEFA’nın vermiş olduğu karara yakın olacaktır. CAS ortada bir hak menfaati ve kaybı olursa böyle bir karar verebilir ve bugüne kadar hiç böyle bir karar vermedi. CAS herhangi bir karar vermedi. Kararı UEFA ile Fenerbahçe ve Beşiktaş kendi arasında anlaşarak hızlandırılmış yargılama yaptılar. Hızlandırılmış yargılama kesinlikle 28 Ağustos’ta bitecek. Biz AB’ye giremedik ama Avrupa’daki tüm spor kulüplerinin içerisine girdik. UEFA’da CAS’ta Hristiyanlar kulübü şeklinde devam ediyor. Fenerbahçe’nin ve Beşiktaş’ın alacağı ceza ile diğer spor kulüplerine en azından bir gözdağı vermek için CAS ve UEFA bunu kullanıyor. Verilecek kararla bu rüyanın bitmesinden korkuyorum. Eğer bu rüya biterse Aziz Yıldırım’da bitecek. Eğer bu rüya biterse Türkiye’deki sporun tattı da kaçacak. Umarım ayın 28’inde bu Hristiyan kulüpleri Türk takımları ile ilgili verecekleri karar doğru, adil, hukuki olur. Ve hak eden yerini bulur. Fenerbahçe inşallah yoluna devam eder. Ama ben bu durumdan umutsuzum. UEFA kendini korumak ve kurtarmak amacı ile beraber bir uygulamaya girmiş bir kandırmacadır. Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye verilecek karar diğer spor kulüplerine gözdağı olacaktır” diye konuştu.