MHP'li Vural: PKK değil Devlet çekildi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'çözüm ve barış süreci' denilen dönemde birinci aşamanın PKK’nın silah bırakması olduğunu belirterek, “Silah bırakmadılar, silahlarıyla da Türkiye’den çıkmadılar. Birinci aşama PKK’nın çekilmesi değil, devletin çekilmesi oldu. Devlet çekilmiştir” dedi.

Partisinin Trabzon İl Başkanlığını ziyaret eden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye’de ekonomik, sosyal, siyasi ve dış politikada çöküşün giderek acı şekilde hissedildiği dönemlerin yaşandığını belirtti. Vural, “Türkiye dışarıdan hormonlanmış sıcak para cenneti haline dönüştürüldü. Vatandaşın borcu 22 kat arttı. Başbakan’ın bu durumda tavsiyesi, ‘kredi kartı kullanmayın’ oluyor. İşsizlikle de ilgili tavsiyede bulunmuş, ‘Her TOBB üyesi yanına bir kişi alsa işsizlik çözülürdü’ demişti. Benzin 5 lirayı geçti. Sayın Başbakan bir süre sonra muhtemelen ‘tabanvayı kullanın, arabaya binmeyin’ diyerek pahalı benzine de formül bulacak” diye konuştu.

'PKK DEĞİL DEVLET ÇEKİLDİ'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm ve barış süreci adı verilen dönemde terör örgütü PKK’nın silah bırakmadığını da belirterek şunları söyledi:

“Silahlarıyla da çıkmadılar. Silahlarıyla Türkiye’deler ve maalesef hükümet teslimiyet bayrağını çekti. Birinci aşama PKK’nın çekilmesi değil devletin çekilmesi oldu. Devlet çekilmiştir. TSK kanununda yapılan değişikliklerle, ‘sadece dış tehdit’ demek suretiyle PKK karşısında Silahlı Kuvvetlerin eli, kolu ve gözü bağlanmıştır. Karakolların kapatılmasından PKK’nın asayiş birimleri kurmasına, açılışlar yapmasına kadar gelmiştir olay. Doğu ve Güneydoğu’dan vatandaşlar arıyor; ‘Barış dedik, terör bitsin dedik ama burayı PKK’ya teslim edin demedik. Burada devletimi istiyorum’ diyor. ‘PKK’nın hakimiyetiyse dediğiniz, lanet olsun böyle çözüme’ diye arıyor vatandaş. Bu tablo karşısında çözüm süreci denilen husus hukuki ve siyasi özerkliğe doğru götürülmektedir. Bir AKP sözcüsü PKK sözcülüğüne de yönelmekte, Yalçın Akdoğan da PKK içindeki değişimi meşru parti içi değişimmiş gibi ballandıra ballandıra anlatmaktadır. PKK yöneticilerinin sözleri daha çok medyada yer almaktadır. Çözüm ve barış sürecinin ortağıymış gibi, AKP ve PKK sözcüleri aynı eksende millete süreci hazmettirmek istemektedirler. İki başlı yönetime geçilmiş durumdadır. Öcalan, ‘altın tepside iktidarı sundum, iktidarı ben ayakta tuttum’ diyor. Başbakan altın tepside Doğu ve Güneydoğu'yu PKK’ya teslim ediyor.”

'AKP 4 PARÇALI KÜRDİSTAN KURUYOR'

Terör örgütü PKK’nın Cizre’de kurduğu asayiş biriminden örgütün haberi olmadığı yönünde hükümetin propaganda yaptığını da anımsatan Oktay Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama Kandil’den yapılan açıklamada, ‘Bizim isteğimizle kuruldu’ denildi. MHP’ye karşı dili bir karış olanlar PKK’ya karşı suspus davranıyorlar. ‘Asayiş birimlerini Kandil istemiyor’ diye konuşan Bülent Arınç ne diyecek? Ağlamaktan sorumlu Başbakan Yardımcısı'nın PKK’nın şovları karşısında hiç mi vicdanı sızlamıyor da bir damla göz yaşı dökmüyor? Analar bu tablo karşısında ağlıyor. Şehitlerimize saygı gösterin. PKK’nın sözde şehitliği açılınca gıkı çıkmayan Başbakan'ın şehide trafik kazası kurbanı muamelesi yapmasından daha normal bir şey olamaz. MHP bu süreçte yalnızdır ve Türk milletinin tek kalesidir. AKP 4 parçalı Kürdistan’ı kuruyor. Bilerek ve isteyerek kuruyor. Suriye’nin kuzeyinde PKK hakimiyet bölgesi oluşturuyor. AKP Suriye politikasıyla da PKK ve PYD’nin önünü açmıştır. Türkiye nereye götürülüyor? Yanı başımızda PKK hakimiyetinde bölge oluşturuldu. Topraklarımızda PKK alan hakimiyetini genişletti. Sözde PKK çekilmesi Suriye’de PKK oluşumuna zemin hazırlamak için mi ortaya konuldu? PKK ile işbirliği yaptıkları iddiasını Başbakan reddediyor ama tablo ortada. Güç birliğine gitmiş durumdalar. AKP eliyle Suriye’de devletin temelleri atılıyor. Türkiye’de Kuzey Kürdistan kuruluyor.”

Oktay Vural, “Bu seçimlerin amacı ve hedefi artık parti seçimi değildir. Ya egemenliğimizi Türkiye’nin her noktasında oluşturacağız, ay yıldızlı bayrağımızı Türkiye’nin her noktasında göndere çekeceğiz ya da ecdadımızın yapmadığı teslimiyet anlayışı içinde birtakım yerleri sözde PKK oluşumuna terk edeceğiz. Siyasi tercih parti tercihinin ötesinde Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüyle ilgili bir seçimdir” diye konuştu. Vural, MHP’nin seçimlerde ittifak yapmayacağını da vurguladı.