Rasuleyn'da halaylı kutlama

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi'nde, aralarında kadın PYD güçlerinin de bulunduğu bir grup, 2 katlı bir evin damında kalaşnikof tüfekleriyle halay çekip kutlama yaptı.

Ceylanpınarlı vatandaşlar ise dürbünler ile kutlamayı izlerken, sınır hattında zırhlı araç içersinde nöbet tutan askerlerde önlemlerini arttırdı. Kutlama yapan grup, daha sonra Özgür Suriye Ordusu'na ait bayrağı yere attı. Sınır hattındaki gazeteciler de seken kurşunlar nedeniyle zor anlar yaşadı.

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi'nde şiddetli çatışmaların ardından kontrolün ele geçiren PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD, Türkiye sınırına 100 metre uzaklıktaki binada asılı olan Özgür Suriye Ordusu bayrağını indirerek, yerine kendi bayrağını asmıştı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nin karşısında bulunan ve şiddetli çatışmaların ardından geçen yıl kasım ayında Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçen Rasulayn'da, geçen salı günü PYD ile El-Nusra cephesi arasında çatışma çıktı. Şiddetli çatışmaların ardından Rasulayn'ın kontrolü çarşamba günü akşam saatlerinde PYD'nin eline geçmişti.