Yavru fil İzmir'in havuz korkusu

Doğal Yaşam Parkı’nın maskotu yavru fil İzmir, sıcak havadan bunalmasına rağmen havuza girmeye korkunca görevliler çareyi hortumda buldu. Yaz mevsimiyle birlikte artan hava sıcaklığı, insanlar kadar hayvanları da etkiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nın sakinleri ise kendileri için özel olarak hazırlanan yöntemlerle serinliyor. Hayvanların kimi buz kalıplarıyla hazırlanan özel meyveleri yiyerek, kimi de havuzlara girerek bunaltıcı sıcakların etkisini azaltıyor.

Türkiye’de doğan ilk fil olma özelliğine sahip olan yavru fil İzmir ise günde iki kez “hortumlu banyo” ile serinliyor. 700 kilogram ağırlığa ulaşmasına rağmen hala küçük bir yavru olan İzmir, annesi Begümcan ile babası Winner’in serinlemek için girdiği havuza girmekten korktuğu için bakıcıları bu yöntemi tercih ediyor.

Yeni doğduğunda şişme havuzlarda yıkanan sevimli yavru, hortumla yıkanma sırasında kelimenin tam anlamıyla kendinden geçiyor. Üzerine sıkılan suyla birlikte kendini yere atan İzmir, yaptığı hareketlerle herkesi kırıp geçiriyor. Sabah-akşam yıkanarak serinledikten sonra keyfi yerine gelen sevimli fil, dışarıda ise kendinden kat kat büyük babası Winner’ın gölgesinde güneş ışınlarından korunarak vücut ısısını muhafaza ediyor.