Simav yeşil alanda AB'yi yakaladı

Eynal Kaplıcaları ile tanınan Kütahya’nın Simav ilçesinde, kişi başına 10 metrekare yeşil alan düştüğü, bu oranın AB standartlarında olduğu bildirildi.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, planlı ve titiz çalışması sonucu yapılan parklar, oyun alanları ve fitnes aletleri halkın hizmetine sunuldu. Simav’ın dört bir köşesiyle Eynal Kaplıcalarına yapılan parklar ve oyun alanları 25 bin nüfuslu ilçeye yepyeni ve modern bir görünüm kazandırdı.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, göreve geldikleri 2009’dan bu yana ilçenin nefes alabilmesi için yeşile katkı sağlamaya ayrı bir önem verdiklerini, ilçede kişi başına düşen yaklaşık 10 metrekarelik yeşil alanla AB standartlarını yakaladıklarını, bunda Belediye Başkan Yardımcısı eski Orman Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Doğan Eren’in çok büyük katkısı bulunduğunu söyledi.

Park ve yeşile olan katkılarından dolayı Eynal Kaplıcalarında yapımı tamamlanan parka Doğan Eren'in adını vererek çalışmalarını taçlandırdıklarını ifade eden Başkan Karahan, en son çalışmanın 101 Evler Mahallesi çevre yolu üzeri İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu alanda sürdüğünü bildirdi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ YAŞATILACAK

Simav Belediyesi Başkanı Kasım Karahan, şu bilgileri verdi:

“Buraya Şehitler Parkı adını verdiğimiz yeni bir yeşil alan yapıyoruz. Burada teröre kurban verdiğimiz şehitlerimize ait abide anıtlar olacak. Anıtlarda şehitlerimize ait her türlü bilgiler yer alacak. Vatandaşlarımız Şehitler Parkına gittiğinde kimin nerede ve nasıl şehit düştüğüyle ilgili bilgilere ulaşabilecek. Şehitler Parkımız ismine yakışır ve eser olacak. Ayrıca bazı mahallelerimizdeki parklarımızda bakım, onarım ve yenileme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Eynal Kaplıcalarımızda bünyesinde anfi tiyatrosu da bulunan ve adını Doğan Eren Parkı olarak koyduğumuz alanımızı Ramazan Bayramından bir hafta önce hizmete açmayı planlıyoruz.”