CHP'li Loğoğlu'ndan önemli uyarılar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin demokratik özerklik istemesine ilişkin, "Bu gelişme, Suriye’deki çatışmaların daha da artarak süreceğini gösteriyor. Bu durum, Türkiye’de sürdürülmekte olan çözüm sürecini de ciddi şekilde sekteye uğratacak bir gelişmedir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, parti genel merkezinde düzenlenen ’Lozan’ın 90. yılında Atatürk’ün projesi ve Lozan sürecinde Musul ile Kürt sorunu’ konulu toplantıya katıldı. Loğoğlu, yaptığı konuşmada, "Bugün Türkiye’nin tarihi Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından art niyetli olarak sorgulanan bir tarih haline gelmiştir. Tarihimiz, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının ideolojisi, tercih ve beklentileri doğrultusunda siyasallaştırılmaya çalışılmaktadır" dedi.

AK Parti Hükümetlerinin Ortadoğu politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Loğoğlu, bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin komşu ülkeleri tarafından ’kendi içişlerine karışmakla’ suçlandığını söyledi.

Loğoğlu, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "PYD’nin amacımız devlet kurmak değil, demokratik özerklik istiyoruz’ açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Loğoğlu, "Bu gelişmeyi kaygıyla karşılıyoruz. Suriye’nin kuzeyindeki bu gelişmeler Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve birliğini tehlikeye düşüren çok ciddi bir gelişmedir. Bu gelişme, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının izlediği Suriye politikasının doğrudan doğurduğu bir sonuçtur. Esad rejimi bir noktada bunu bilerek, Kuzey Irak’taki kontrolü PKK’nın uzantısı olan PYD güçlerine terk etmek suretiyle bir noktada Suriye’nin Kürt meselesini Türkiye’ye ihale etmiş olmaktadır. Bütün bunlar karşısında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Dışişleri Bakanı Güvenlik Konseyi’ne çağrı yapmakta ve Suriye’ye bir askeri müdahale yapılması noktasındaki çizgisini ısrarla sürdürmektedir. Bu gelişme, hem Suriye’deki çatışmaların daha da artarak süreceğini gösteriyor. Bu durum, Türkiye’de sürdürülmekte olan çözüm sürecini de ciddi şekilde sekteye uğratacak bir gelişme olarak değerlendiriyorum" cevabını verdi.