Atatürk'ün partisi milleti başka ülkeye şikayet ediyorsa...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir süre önce Almanya Başbakanı Angela Merkel'e yazdığı mektuba cevap Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi.

Bunun bir şikayet mektubu olduğunu savunan Müezzinoğlu, “Almanya'ya, Türkiye'nin istikrarını bozmak için çıkan olayları Merkel'e şikayet etti. Atatürk'ün partisi, bir milleti ve bir milletin iktidarını, bir başka ülkeye şikayet ediyorsa varın o Cumhuriyet Halk Partisi'nin haline ne istiyorsanız onu deyin” yorumunu yaptı.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan İlçesi Yeşilköy'de yapımı tamamlanan caminin açılış törenine katıldı.

Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Ay yıldızlı bayrağımızın altında, minarelerimiz göğe doğru dikildikçe bu millet hem medeniyet yolculuğunda hem de milli ve manevi duruşunda farklı bir dinamizmi el ve gönül birliğiyle daha iyi noktalara taşıyacaktır. Sevgi ve hoşgörü, İslam dininin en önemli özelliklerindendir.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve köy halkının da katılımı ile caminin açılışını yapan Mehmet Müezzinoğlu, namaz kıldıktan sonra Keşan'a geçti. Şapçı Prestige Hotel'de işadamlarıyla bir araya gelerek basına kapalı toplantı yapan Müezzinoğlu daha sonra partisinin ilçe teşkilatı tarafından İspat Cami Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Roman vatandaşların kurduğu Mehter Takımı tarafından karşılanan Mehmet Müezzinoğlu, iftar saatini beklerken vatandaşlarla sohbet etti. Ezan okunmasının ardından orucunu açan Müezzinoğlu beraberindekilerle birlikte yemek yedi.

ATATÜRK'ÜN PARTİSİ BUNU YAPARSA

İftar yemeğinin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Almanya Başbakanı Angela Merkel'e yazdığı mektup üzerinden eleştiren Müezzinoğlu şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e şikayet mektubu yazdı. Almanya'ya Türkiye'nin istikrarını bozmak için çıkan olayları Merkel'e şikayet etti. Atatürk'ün partisi, bir milleti ve bir milletin iktidarını, bir başka ülkeye şikayet ediyorsa varın o Cumhuriyet Halk Partisi'nin haline ne istiyorsanız onu deyin. Claudia Roth, Alman Yeşiller Partisi milletvekili. Gezi Parkı'nda biber gazından dolayı şikayetçi oldu. Hanfendi biber gazından rahatsız olmuş. Şimdi ben Almanya'ya, Claudia Roth'a ve Sayın Kılıçdaroğlu'na soruyorum, Almanya'da 8 tane vatandaşımız katledildi. Claudia Roth onların davası için mahkemeye gitti mi? Almanya'nın sorumluluğunda olan ve emanet ettiğimiz 8 tane Türk vatandaşımızı katledenler, Gezi Parkı'nda Türkiye'nin istikrarını bozmaya çalışanlar, Sayın Kılıçdaroğlu da bunların yanında ve bizi Almanya'ya şikayet ediyor. Neymiş? Demokrasi yokmuş. Sayın Kılıçdaroğlu, ey CHP, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk diyor ki 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' Dolayısıyla sandık ne derse, millet ne derse o olacak.” Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği'ni ziyaret ettikten sonra Keşan'dan ayrıldı.