Polisle vatandaşı karşı karşıya getirmek istiyorlar

Gezi Parkı olaylarına değinen İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Vatandaşla polisi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar" dedi.

Bakan Güler, Ankara’da katıldığı Birlik Vakfı’nın iftarında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muammer Güler, "Biz, kanunsuz eyleme, Vandalizme, kamu mallarına zarar verilmesine mutlaka polis olarak karşı çıkacağız" dedi. Güler ayrıca, Suriye plakalı bomba yüklü bir aracın Ankara’da olduğu iddialarına yönelik de "Öyle bir şey kesinlikle yok. Zaten öyle bir istihbarat alınsa, güvenlik güçleri gerekli izlemeleri yapıyorlar" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Birlik Vakfı tarafından düzenlenen iftar programında, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Güler, Gezi Parkı’na benzer eylemlerin tekrar yapılmak istendiğine dair kendilerine istihbarat gelip gelmediğinin sorulması üzerine, "Biz, kanunsuz eyleme, Vandalizme, kamu mallarına ve özel mallara zarar verilmesine mutlaka polis olarak karşı çıkacağız. Devletin, polisin, güvenlik kuvvetlerinin ve jandarmanın görevi vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamaktır" dedi. "

BAŞKALARININ ÖZGÜRLÜKLERİNİ KISITLAYACAK BİR HAK KULLANIMI OLAMAZ"

Türkiye’de özgürlüklerin önünü açan bir iktidar olduklarını ve önemli reformlar yaptıklarını kaydeden Güler, "Elbette ki özgürlüklerin önünü açma anlamında hükümetimizin daha yapacağı çok şeyler de var ama hakların kullanımında istismarı hiç kimse kabul edemez. Anayasa herkesin temel hak ve özgürlüklerini saymış ama bunların hangi hallerde sınırlandırılabileceğini de saymış. Başkalarının hak ve özgürlüklerini kısıtlayacak bir hak kullanımı olamaz. Buna kanun da cevaz vermez, himaye etmez, bunu özellikle belirtiyorum" şeklinde konuştu.

’’VATANDAŞLA POLİS KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR’’

"Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak gelecekte oradaki insanların özgürlüklerini kullanma anlamında samimiyetli davranan insanları, başka amaçlarla kendi ideolojik amaçlarıyla kullanmak isteyenlere dikkat etmelerini rica ediyorum" diyen Bakan Güler, en küçük bir vesileyle bile vatandaşla polisi karşı karşıya getirecek birtakım hazırlıklar içinde olunduğuna ve sosyal medya alanının bir hukuksuzluk alanı olarak kullanılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Bakan Güler, Suriye plakalı, bomba yüklü bir aracın Ankara’da olduğu iddialarına yönelik bir soru üzerine ise, "Öyle bir şey yok, kesinlikle yok. Zaten öyle bir istihbarat alınsa, güvenlik güçleri gerekli izlemeleri yapıyorlar. Sizin söylediğinizden benim şimdi haberim oldu" dedi.