Kamalak: İslam Birliği kurulmalı

İzmir'in Buca İlçesi'nde partisinin il teşkilatınca verilen iftar yemeğine katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Mısır'da yapılan darbeyi eleştirerek Irak'ta ve son dönemde de Suriye'deki olayların nihai hedefinin Türkiye'nin parçalanması olduğunu savundu.

Buca Kaynaklar Birlik Otel'de Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından iftar yemeği verildi. Yemeğe Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, Partinin Genel Başkan Yardımcısı Şeraffetin Kılıç ve İzmir il Başkanı Bayram Sakartepe ile yaklaşık 400 kişi katıldı.

 "İSLAM BİRLİĞİ KURULMALI"

İftar sonrası konuşan Kamalak, Batı'nın Müslüman ülkeler için demokrasi söylemlerinin bir aldatmaca olduğunu dile getirdi, "Batı için demokrasi, eğer kendilerine kul, köle olacak şef garsonların, şef kölelerin seçimine yarıyorsa bir anlamı vardır, yoksa seçimin hiçbir değeri yoktur. Önemli olan kendilerine uşaklık edecek olan kişilerin iş başına gelmeleridir. Öyle olmadığı takdirde derhal bir takım mekanizmaları harekete geçirirler. Mısır'da da aynı süreci yaptılar. Seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordunun yönetime el koymasıyla görevden el çektirildi. Ve yerine kendi çıkarlarına uygun birini seçtiler. Küresel emperyalizmin İslam ülkelerini, kölelik düzeninin modern bir uygulaması olarak, kendi çıkarları doğrultusunda hareket edecek liderler aracılığıyla sömürmeye devam ettiler. İslam ülkelerinin yaşadığı acıların sona ermesinin tek yolu birleşmektir. Tek çare ama tek çare bütün Müslümanların bir araya gelmesidir. İslam birliğinin kurulmasıdır" dedi.

"HEDEF TÜRKİYE"

Irak'ta ve son dönemde de Suriye'de oynanan senaryolarla nihai hedefin Türkiye'nin parçalanması olduğunu savunan Kamalak, sözlerini şöyle tamamladı: "Tek çare bir araya gelmemizdir. Bizler Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle hepimiz bu milletin, tarihin en şanlı, en aziz, en şerefli milletinin evlatlarıyız. Biz bir bütünüz. Sarhoşumuz da Müslümandır, alkoliğimiz de Müslüman ancak iki asırdır milletin inancıyla oynanmıştır ama temeldeki o öz, cevher yok edilememiştir. Unutmayın Rabbimiz birdir, kitabımız bir, peygamberimiz birdir, kıblemiz bir. Öyle olunca birlik olmak mecburiyetindeyiz. Küresel emperyalizm bizleri birbirimize düşürebilmek için özellikle ırk ve mezhepsel farlılığı öne çıkmaya, buradan bu aziz milleti bölmeye çalışmaktadır."

Yusuf Yavuz/DHA