Türkiye askeri güçle müdahale edeceğini açıklamalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki Rasulayn kentini ele geçirmesiyle ilgili olarak "Türkiye Suriye’nin kuzeyinde özerk yönetim kurulmasına askeri güçle müdahale edeceğini açıklamalıdır. Barzani Suriye’deki PKK unsurlarına olan tüm desteğini kesmesi konusunda açık bir dille uyarılmalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeleri ve terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin Rasuleyn kentini ele geçirmesini değerlendirdi. "Hiç şüphesiz Suriye’nin kuzeyinde cereyan eden hadiseler Türkiye için büyük bir risktir" diyen Bahçeli, "Irak’ın kuzeyinden sonra ikinci bir özerk bölgenin çatısı oluşturulmuş, kapısı açılmıştır. Allah korusun ama böyle giderse üçüncü sırayı Türkiye alacaktır" diye konuştu. Son gelişmeleri, hükümetin Irak’tan sonra Suriye konusunda da milli menfaatleri gözeten etkili ve caydırıcı politikalar izlemediğinin göstergesi olduğunu belirten Bahçeli, "Strateji ve vizyon fukarası AK Parti’nin dış politikası Suriye’de de duvara toslamıştır" dedi.

"Suriye’nin kuzeyinde yaşanan kaos AK Parti’nin Esad’la girdiği inadın ve sonuçsuz cebelleşmenin eseridir" diyen MHP lideri Bahçeli, "PKK bugünkü şartlarda sınırlarımızda özerk bir yönetim kurma aşamasına geldiyse, bunun hesabını birilerinin kesinlikle vermesi lazımdır" şeklinde konuştu. Bahçeli, "Başbakan Erdoğan, tencere tava çalanlara değil, bu sorular üstüne kafa yormalıdır. Türk milletini birbirine kırdırmaya ve düşürmeye değil, ahlaklı ve faziletli olmaya çalışmalı ve milli meselelerle ilgilenmelidir" diye konuştu.

"TÜRKİYE’NİN DIŞ POLİTİKASI ÇÖKMÜŞTÜR"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na da sert sözlerle yüklendi. Bahçeli, " ’Ortadoğu’yu biz yeniden inşa edeceğiz, bu coğrafyada biz oyun kurucu olacağız, değişimin öncüsü olacağız’ diyerek boş boş konuşan Dışişleri Bakanı, Türkiye’yi nasıl bir kötürüm hale düşürdüklerini ne zaman kabullenecektir?" diye sordu. Davutoğlu için "Gazze’de ölenlere ve Humus’taki Halid Bin Velid Camii’nin bombalanmasına ağlayan söz konusu bakanın, Kerkük’te, Tuzhurmatu’da, Doğu Türkistan’da, Suriye’de katledilen Türkmenler karşısında çıtını bile çıkarmaması hangi insanlıkla hangi imanla ve hangi inançla açıklanacaktır?" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Sözde etkin, aktif, ön alan, tabuları yıkan, insiyatif kullanan ve belirleyici olduğu iddia edilen dış politika anlayışıyla ne yazık ki ülkemiz Ortadoğu çıkmazının içine hapsedilmiştir. Bu nedenle Türkiye’nin dış politikası çökmüştür. Hiçbir hedef tutturulamamış, hiçbir tahmin gerçekleşmemiştir."

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ GAYRİ MEŞRU OLUŞUMA GÖZ YUMMAMALI"

Bahçeli, Suriye’nin kuzeyindeki görüntüler için "Ortaya çıkan son görüntüler bizim açımızdan da süpriz değildir. Uzun süredir muhtamel risklerle ilgili yorum ve öngörülerimizi aziz milletimizle paylaştık ve bununla da siyasi iktidarı ısrarla ikaz ettik. Bizim söz, tespit ve düşüncelerimiz her şeyiyle ortadadır" dedi.

Bahçeli, Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin olarak hükümetin atması gereken adımları sıralayarak şunları kaydetti:

"Buradan hükümeti uyarıyorum; sınırlarımızın hemen yanında PKK’nın özerklik ilan etmesi, mevzu kazanması Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne karşı yeni bir hamledir. Başbakan ve hükümeti PYD ile de pazarlık yapmayacaksa, süreç ihanetine ortak etmeyecekse, melanet ve rezalet serisine yenilerini eklemeyecekse Suriye’nin doğusunda ve kuzeyinde provokasyonlara izin vermemelidir.

Herkes şunu aklından çıkarmasın ki, zor oyunu bozacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının hemen dibindeki gayri meşru oluşuma göz yumamaz, yummalıdır. Ve her tedbir kademeli olarak planlanmalı, ortaya koyulmalı, rüzgar ekenin fırtına biçeceği gösterilmelidir. Bu aşamada bizim de görüş ve önerilerimiz vardır ve şunlardan ibarettir;

Suriye sınır bölgemizde PKK otonom bölgesinin resmiyet kazanmasını önlemek, ilanının engellemek karşımızdaki en acil meseledir. Hükümet bu konuda kararlığılı göstermeli, alacağı tedbirler ile atacağı adımları ilan etmelidir.

Türkiye Suriye’nin kuzeyinde özerk yönetim kurulmasına askeri güçle müdahale edeceğini açıklamalıdır.

Barzani Suriye’deki PKK unsurlarına olan tüm desteğini kesmesi konusunda açık bir dille uyarılmalıdır.

Başbakan teröristlerle pazarlıkları sonlandırmalı, süreç rezaletini bitirmeli; gelişmeleri şeref ve siyasi namus ölçeğinde dürüstçe ele alarak aklını başına almalıdır. Bu amaçla, askeri caydırıcılığın gereği olan hazırlık ve tedbirlerin sınır bölgelerimizde ve arazide fiili uygulamasına geçilmelidir.

HIYARIM DİYENE TUZ YETİŞTİREN BAŞBAKAN

 

Başbakan Suriye'nin kuzeyindeki felakete niçin sessizdir? Hıyarım var diyene tuz yetiştiren Başbakan, hainliği kazanç kapısı yapanlara sıra geldiğinde neden dilsiz olmayı tercih etmektedir? Suriye'de PKK bölgesi kurulması ve Türkiye'nin buna fazla tepki göstermeden razı olması, teröristbaşı ile yürüttüğü ihanet sürecinin bir unsuru değilse, bu kahredici derin sessizliğin sebebi ve hikmeti nedir?


Başbakan Suriye'nin kuzeyindeki felakete niçin sessizdir? Hıyarım var diyene tuz yetiştiren Başbakan, hainliği kazanç kapısı yapanlara sıra geldiğinde neden dilsiz olmayı tercih etmektedir? Suriye'de PKK bölgesi kurulması ve Türkiye'nin buna fazla tepki göstermeden razı olması, teröristbaşı ile yürüttüğü ihanet sürecinin bir unsuru değilse, bu kahredici derin sessizliğin sebebi ve hikmeti nedir?"