Karşıyaka'ya iki gurbetçi

Tecrübeli oyuncuların yanı sıra genç yetenekleri de kadrosuna katmaya çalışan Karşıyaka, iki milli gurbetçiyi Nevşehir kampında denemeye başladı.

Belçika’nın Mons takımından 23 yaşında 1,87’lik golcü Bahattin Köse ve Hamburger SV’den 19 yaşındaki sol kanat oyuncusu Sercan Demirbaş takımla antrenmanlara çıkıyor.

Bucaspor’da çalıştığı dönemde Abdülkadir Özgen, Emre Güral, Umut Gündoğan gibi gurbetçileri Türk futboluna kazandıran teknik direktör Sait Karafırtınalar’ın özellikle Bahattin’i beğendiği öğrenildi. Yönetimin, Karafırtınalar’ın raporu doğrultusunda fiziği ve yeteneğiyle dikkat çeken Bahattin’le sözleşme imzalayabileceği bildiridi.

Bu arada yönetim, takımla kampta olan Servan için 100 bin Euro bonservis ücreti isteyen Metz’le pazarlık yapıyor. Orta saha ve sağ kanada takviye planlayan Karşıyaka, Nijeryalı Ofoedu’nun gelmeme ihtimaline karşı alternatif arayışını da sürdürüyor. Öte yandan Karşıyaka’nın 300 bin TL’ye ikna ettiği Ankaragücü’nden Timur Bayram Özgöz, 500 bin TL öneren Medrical Park Antalyaspor’la anlaştı.

Ergin KARATAŞ/DHA