Ulaştırma Fakültesi öğrencileri bekliyor

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Hava Ulaştırma Fakültesi’nin şu an henüz öğrenci almadığını, Eylül ayında ek kontenjandan öğrenci almaya başlayacaklarını söyledi.

Yıldırım, İzmir Programı kapsamında geldiği Selçuk’taki THK Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ve Hava Ulaştırma Fakültesinde İHA’ya konuştu. Yıldırım, YGS Sınavında istediği tercihi yapamayan öğrencilere Eylül ayında başlayacak olan ek kontenjan müjdesi verdi. İki yıl önce THK Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunu açarken, iki yıl sonra da THK Hava Ulaştırma Fakültesini açacakları sözünü verdiklerini belirten Yıldırım, bu bağlamda Eylül ayında ek kontenjanla Hava Ulaştırma Fakültesi’nin faaliyete geçeceğini ve öğrenci alacaklarını söyledi. Öğrencilerin tercihleri konusunda değerlendirme yapan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım; şöyle konuştu: "THK Üniversitesi, Türkiye’de yıldızı parlayan ve yükselen çok önemli bir eğitim kurumumuzdur. Ben eminim ki öğrencilerimiz velileriyle birlikte çok güzel tercih yapmışlardır. Bu kapsamda bu dönem ve gelecek dönem mezun olacak olan çocuklarımızın iş bulma garantisi çok yüksek. Aynı zamanda Hava Ulaştırma Fakültesi pilotaj bölümü açılacak. Burada yetişecek olan pilotlarımız, hazırlık ile birlikte 5 yıllık eğitim sonunda dünyada çok geçerli mesleklerden birisi olan pilotluk yapacak ve bu eğitimden aldıkları sertifikayla da dünyanın her yerindeki hava yolu şirketlerinde rahatlıkla iş bulabileceklerdir."

Hava Ulaştırma Fakültesi’nin şu anda henüz öğrenci almadığını, Eylül ayında ek kontenjandan öğrenci almaya başlayacaklarını hatırlatan Yıldırım; şunları söyledi: "Bu nedenle kayıt yaptıramayan ve havacılık sevdası olan öğrenciler hiç üzülmesin. Biz, Eylül ayındaki ek kontenjan kayıtlarında onları aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Biz, Ege ve İzmir için ne söz verdiysek yaptık ve yapmaya devam ediyoruz."

Bu yıl 137 öğrencinin mezun olduğunu belirten Yıldırım, bu öğrencilerin kabin memuru ve uçak bölümünden mezun olduklarını, öğrencilerin hemen iş bulduğunu, 12 tanesinin de THK’da göreve başladığını söyledi.

Üniversitenin Selçuk’ta faaliyete geçtiği günden itibaren Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür’ün çok büyük katkılarının olduğunu, bu anlamda Başkan Ülgür’e teşekkür ettiğini belirten Yıldırım; sözlerine şöyle devam etti: "Aynı zamanda İzmir’in kuzeyinde de faaliyette bulunmak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Ama buradaki faaliyetlerimiz ve verilen eğitim hiçbir şekilde aksamayacak. Önümüzdeki dönemde burada Hava Ulaştırma Fakültesinin işletme bölümünü açacağız. Eğitim verdiğimiz bu bina yeterli değil, yeni alanlara ihtiyacımız var. Bu konuda Selçuk Belediyesiyle güzel çalışmalarımız var, bu çalışmalar sonucunda mutlaka öğrencilerimize burada bir yurt imkanı sağlanmasını temenni ediyoruz. Ayrıca, yine yüksek okulumuzun ihtiyacı olan dersliklerimizin, sınıfların kazanılmasına ihtiyaç var, bu konuda da girişimlerimizi başlattık."

EFES HAVAALANI ÜNİVERSİTE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Efes Havaalanında pilotaj eğitimleri verildiğini ve bu eğitimlerin üniversite için çok önemli olduğunu kaydeden Yıldırım; sözlerini şöyle tamamladı: "Efes Havaalanı, THK Üniversitesi için çok önemli, ayrıca bundan sonra hava Ulaştırma Fakültesinde eğitim görecek öğrencilerimiz de burada eğitimlerine devam edecek. Havaalanında aynı zamanda yangın uçakları konuşlandırılıyor. Havaalanımızı daha işler hale getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda bizlere destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz."