UEFA'nın yaptığı kesinlikle doğru değil

    Palmali Şirketler Grubu Başkanı ve Khazar Lenkeran Kulübü'nün sahibi Mübariz Mansimov, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Mansimov, "Hiçbir şekilde korkmadan ve kimseden çekinmeden şunu söyleyebilirim ki, UEFA Türk takımları hakkında kesinlikle yanlış kararlar verdi" diyerek Türk futbolunu yakından takip eden biri olarak hem üzüntüsünü dile getirdi, hem de Fenerbahçe ve Beşiktaş'a destek verdi.

   Röportajın başında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve tüm sarı-lacivertli camiaya teşekkür eden Mansimov, "Bütün Fenerbahçe taraftarından ve camiasından Allah razı olsun. Buraya kadar geldiler, destek oldular, Lenkeran'a katkıda bulundular. Sayın Aziz Yıldırım bizim de başkanımız, bizi kırmadı buraya geldi. Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe ve Türk futboluna çok büyük emekleri var. Bizimle de ilişkiler çok güzel ve böyle devam edecek" dedi.  

   Azeri iş adamı olan ve aynı zamanda Türk vatandaşlığı bulunan Mübariz Mansimov, Azerbaycan ile Türkiye'yi birbirinden ayırt edemediğini belirterek, "Benim için Azerbaycan ve Türkiye aynı, bir fark yok. Irk olarak tek bir ırk. Tek millet, 2 devlet halindeyiz, ama bir bütünüz bence. Ben Fenerbahçeli değilim ama yine hazırlık maçı oynarız, Ben Beşiktaşlıyım. Beşiktaş ile de oynadık, yine oynamak isteriz. Fenerbahçe ile İstanbul'da da oynamak isteriz" şeklinde konuştu. Lenkeran'a yaptığı yatırımlar ile Lenkeranlıların gönlünde taht kuran Mansimov, binlerce Azerbaycanlıya iş sahası yaratarak ekonomik katkı sağladı. Türkiye'de de birçok önemli şirketi bulunan Mansimov bu yatırımların devam edeceğini de müjdeledi.

UEFA'YA KARŞI FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'I SAVUNDU

   Khazar Lenkeran Kulübü'nün sahibi Mansimov, UEFA'ya üye bir kulübün başında olmasına rağmen Fenerbahçe ve Beşiktaş için verilen men kararlarından dolayı son derece öfkeli ve "Bu karar tamamıyla yanlış, kesinlikle doğru karar değil" diyecek kadar UEFA'ya karşı iki Türk kulübünü destekledi. Mansimov, "Bunu korkmadan söylüyorum, hiç kimseden çekinmeden söylüyorum UEFA'nın yaptığı kesinlikle doğru değildir. Türkiye'de kesinleşmemiş bir durum var ve UEFA iki kulübümüze ceza veriyor. Bu kararları kesinlikle doğru değil" şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.