BDP'den 'Akil Adamlar'a alternatif oluşum

BDP, akil adamlar benzeri bir oluşumla Türkiye’nin 7 bölgesinde 5’er kişilik komisyonlar kuracak. Komisyonlar köy köy, mahalle mahalle gezerek toplantılar düzenleyecek.

BDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa Hamlesi toplantılarının başlayacağı duyuruldu. BDP’nin 22 Nisan günü yapılan MYK toplantısında demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa hamlesini halkla paylaşmak amacıyla yeni bir örgütlenme hamlesi başlatma kararı alındığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu karar gereği süreci örgütleyecek, halkı sağlıklı ve yeterli derecede bilgilendirecek, halkın etkin katılımını sağlayacak mekanizmaların oluşturulması planlanmıştır. Bu eksende, yaygın ve kesintisiz halk toplantıları düzenlenecektir. Toplantıların odağında, başlatılan bu büyük özgürlük hamlesini halkla paylaşmak ile, halkın sürece büyük bir dikkat ve coşkuyla katılmasını sağlamak yer almaktadır. Bu kapsamda her bölgede 5 kişiden oluşan komisyonlar kurularak 45 ilde, 74 bölgede köy köy, mahalle mahalle toplantılar düzenlenecektir. Toplantılara milletvekillerimiz, MYK ve PM üyelerimiz, il ve ilçe eşbaşkanlarımız ile il yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz, sivil toplum örgütleri temsilcileri de katılacaktır.

Söz konusu demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa hamlesi toplantılarının 10 Mayıs 2013 tarihine kadar bitirilmesi hedeflenmektedir."