Trabzonspor'dan Bosingwa bombası

Trabzonspor, bombaları  patlatmaya devam ediyor. Malouda’dan sonra eski Chelseali futbolcu Jose Bosingwa ile de el sıkışıldı. 

Bordo mavililer, Florent Malouda transferinden sonra flaş bir isimle daha imza aşamasına geldi. Yönetimin bir haftadır gizlice yürüttüğü transfer çalışmaları sonucunda geçtiğimiz sezon İngiltere Premier Lig’de küme düşen Quens Park Rangers’ta forma giyen 31 yaşındaki sağbek Jose Bosingwa ile prensipte anlaşıldı.  Portekizli futbolcunun bonservisinin elinde olduğu ve yıllık 2 milyon Euro karşılığında bordo mavili kulübe, "Evet" dediği öğrenildi. Savunmanın sağında oynamasına karşın, ihtiyaç duyulduğunda savunmanın tüm bölgelerinde forma giyebilen Bosingwa’nın, anlaşmadan önce eski takım arkadaşı Florent Malouda’yı arayıp, Trabzonspor hakkında bilgi aldığı öğrenildi. Bosingwa’nın bugün ödeme planlarını konuşmak için Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

BARRİOS’TA BONSERVİS SORUNU


Bordo mavili takımın her konuda anlaşmaya vardığı Paraguaylı forvet oyuncusu Lucas Barrios’un Çin kulübü Guangzhou Evergrande ile bağlarını tamamen kopartması bekleniyor. Çin kulübü tarafından parası ödenmediği için FIFA’ya başvuran ve Drogba’da olduğu gibi serbest kaldığını iddia eden Barrios, Trabzonspor ile temaslara başlamıştı. Ancak Çin kulübünün, Barrios'un FIFA’ya başvurduktan hemen sonra gerekli ödemeyi yaptığı ortaya çıktı. Bu nedenle Guangzhou Evergrande takımıyla sıkıntı yaşamak istemeyen Trabzonspor’un avukatları olayı detaylı bir şekilde inceliyor. Trabzonsporlu avukatların bonservis konusunda bir sıkıntı yaşanmayacağına kanaat getirdiği anda Barrios ile resmi sözleşme imzalanacağı belirtildi. Bu sorunun aşılamaması durumunda ise Solomon Kalou’nun transfer edileceği öğrenildi.

İRLANDA YOLCULUĞU YARIN

UEFA Avrupa Ligi 2'nci ön eleme turu ilk maçında 4–2 mağlup ettiği İrlanda’nın Derry City takımı ile 25 Temmuz’da deplasmanda karşılaşacak olan Trabzonspor, yarın saat 13.20’de Trabzon’dan özel uçakla Kuzey İrlanda’nın Londonderry şehrine hareket edecek. Buradan karayolu ile 80 kilometre uzaklıktaki Belfast'a gidecek olan Trabzonspor kafilesi, maç gününe kadar bu şehirde konaklayacak. Bordo mavililer, 25 Temmuz’da oynanacak olan maçın ertesi günü ise saat 09.00’da özel uçakla Trabzon’a geri dönecek.