Hayvan hırsızları 5 saat kaçabildi

   Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Soğanlı Köyü'nden çaldıkları 27 küçükbaş hayvanı Bayır Hayvan Pazarı'nda satmaya çalışan 3 zanlı yakalanacaklarını anlayınca çalıntı hayvanlarla birlikte nakil için kullandıkları minibüsü bırakarak kaçtı.

   Zanlıların kaçışı ancak 5 saat sürdü. Edinilen bilgilere göre; Durmuş Akbaba isimli şahsa ait 45 keçi 16 Temmuz Salı günü Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ne bağlı Soğanlı Köyü'nden çalındı. Olayının ardından 45 keçiyi güpe gündüz çalan zanlılar izlerini kaybettirirlerken, çalınan keçilerin bölgedeki hayvan pazarlarında satışa sunulabile-eğini düşünen Durmuş Akbaba Cumartesi günü sabah saatlerinde Bayır Hayvan Pazarı'na geldiğinde, kendine ait olan keçilerin 3 kişi tarafından Bayır Hayvan Pazarı'na getirildiğini fark etti ve güvenlik güçlerine haber vererek yardım istedi.

   Hayvan sahibini tanıyarak, yakalanacaklarını anlayan 3 kişi hayvanlarla birlikte 45 RA 3218 plakalı minibüsü de bölgede bırakarak yaya olarak kaçtı ancak, Jandarma'nın sıkı takibi sonucunda Çine civarında ele geçirildi. Jandarma'nın 45 RA 3218 plakalı minibüste yaptığı aramada B. T. (23)'e ait kimliğin yanı sıra, N. T. ve R. T. isimli şahıslara ait olduğu öğrenilen bazı evraklar ele geçirilirken, Çine yakınlarında yakalanan 3 şahsın araçta kendilerine ait evraklar bulunan R. T. ve B. T.'nin yanı sıra S. D. isimli şahıs olduğu öğrenildi, gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edildi.

   Hayvan sahibi Durmuş Akbaba; "Alaşehir İlçesi Soğanlı Köyü'nde çobanlık yapıyorum. Hayvanlardan 45 tanesi 16 Temmuz Salı günü gündüz vakti çalındı, o gün bu gün bütün hayvan pazarlarını dolaşıp iz sürüyordum. Bu gün Bayır hayvan pazarında çalınan tekeleri tanıyıp Jandarmayı arayınca üç kişi hızla kaçtılar. Hayvanların 27'si var 18 tanesi yok. Hayvanların kulak küpeleri de değiştirilmiş. Bu kişilerin yakalanıp adalete hesap vereceğine inanıyorum ve tüm çobanların hayvan hırsızlarına karşı dikkatli olmaları gerekiyor" dedi.