Karabükspor’un yeni başkanı seçildi

Kardemir D.Ç Karabükspor’un Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa Mustafa Yolbulan seçildi.

Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi Salonu’nda düzenlenen ve tek listeyle gidilen olağanüstü kongrede, Mustafa Yolbulan, oy kullanmaya gelen 72 üyeden 69’unun oyunu aldı.

Gençlik Merkezi’nde yapılan Kardemir D.Ç Karabükspor Olağanüstü Genel Kurulu’nda konuşan Kardemir D.Ç. Karabükspor Kulüp Başkanı Taner Canyurt, yaşanan suretçe işçi emeklisi olmasının eleştiri konusu olacağını düşünemediğini söyledi.

Canyurt, 29 Haziran’da yapılan kongrede göreve geldiklerini ve o günkü koşulların bu görevi alması gerektirdiğini söyleyerek, “Artık geriye dönmenin, ’o oldu, bu oldu, o vardı, bu yoktu’ demenin Kardemir D.Ç. Karabükspor’a ve hiçbir kimseye faydası yok. Artık önümüze bakmalıyız. Seçildiğimiz günün akşamından itibaren hakkımda karalama kampanyası başlatıldı, hak etmediğim birçok şey yazıldı ve çizildi. Yönetimi kabul etmekle sanki büyük bir suç işledim. Oysa ki, Kardemir Karabükspor, bizim için Rahmetli Metin Türker’den vasiyet, kulüp binasının tuğlasından boyasına, çevre düzenine kadar emeğim olan kulüp başkanlığını yaptığım.Türkiye’de 18. Avrupa’da 130. sırada marka olmuş bir takımın kayyuma gitmesine veya kayyuma gitmesin diye genel kurul salonunda yapılacak listeye bırakamazdım. Nasıl ki 137 günlük şanlı grevimizden korkmadıysam, 5 Nisan kararlarıyla Karabük’ü karanlığa boğmak isteyen siyasi iktidardan kaçmadıysam bu görevden de korkup kaçmak bana yakışmazdı. Ben yakışanı yaptım. Bu çalkantılı bu sıkıntılı genel kurulun 2. günü baskı ve belirsizliğe dayanamayan üç arkadaşımız istifa etti. Bu istifalar, yönetim kurulumuzda tedirginliğe paniğe yol açtı. Daha mazbatasını bile almamış bir yönetim kurulu istifaların yerine yedek üyelerden üç kişi alıp göreve devam etmesi güven verici olmazdı. O yönetim kurulu bu koşullarda sezonu tamamlayamazdı. Konuyu yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarla tartışıp, yürümeyeceğine karar verdik. En yakın tarihte yeniden olağanüstü genel kurul kararı alıp, gemiyi en az hasarla en yakın limana götürüp Kardemir D.Ç. Karabükspor’u daha emin ellere teslim etme yolunu seçtik. Ben emekli işçi Taner Canyurt, Türkiye’nin tek işçi takımına 2. kez seçildiğim kulüp başkanlığını bugün yapılan genel kurulla devrediyorum. İşçiliğim on altı yaşımda Kars’ı, umuda bağlayan demiryollarının çürüyen traverslerini söküp takmakla başladı. 1974 yılında geldiğim, çocuklarımı okutup büyüttüğüm, uzun yıllar ÇELİK İŞ Sendikasında Grev boylarından, kapatma kararından, özelleştirmeye kadar kavga verdiğim, yargılandığım zor meşakkatli ama onurlu bir yaşamdan geliyorum. 29 Haziran’dan yapılan genel kurulda emekli işçi olduğumu söyledim. Bu süreçte emekliliğimin bile eleştiri konusu olacağını düşünemezdim. Ben emekli işçiliğimle onur duyuyorum” dedi.

Geçtiğimiz 1 ay içinde yaşananların Karabük’te yetirince tartışma ortamlarının oluştuğunu söyleyen KARDEMİR A.Ş yönetim Kurulu üyesi ve Kardemir D.Ç Karabükspor’un yeni Başkanı Mustafa Yolbulan, “Geçmişi konuşmanın kimseye faydası olmaz zarardan başka. Şuandan itibaren yeni bir sayfa açmak zorundayız. Karabükspor’u en iyi noktalara getirmek için çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Karabükspor’un iki ana sorunun olduğunu ve bunu çözmek için çalışmalara başladıklarını anlatan Yolbulan, “Tesis sıkıntımız var. Antrenman sahaları ve kamp tesisi ihtiyacımız çok açık. Bu konuda Karabük yerel dinamiklerini harekete geçirerek yeni uygun bir yer temin etmemiz lazım. En az 2-3 idman sahasının olması lazım. Futbolcuların her birinin ayrı odalarda kalacağı, her türlü teknik donanıma sahip bir kamp binasını Karabük’e kazandırmak istiyoruz. Bu anlayış içerisinde kısa vadede yapılması gerek işler de var. Özellikle Metin Türker tesislerinden kulübün idari kısımlarını çıkartmak zorundayız. Bu konuda çalışmalara başlanılmıştır. Bu sistem hiçbir süper lig kulübünde yok. Muhasebe, idari kadrolar ve yönetici odaları ile hocalar futbolcular iç içe yaşıyor. Bunun sakıncaları çok fazla. Teknik kadro ve futbolcuları yalnız yaşayacakları bir ortama kavuşturmayı, binanın içine bir şekilde yeniden düzenleyerek kulüp binasını kahvehane ortamından çıkartmayı planlıyoruz. İkinci en büyük sorunumuz ise mali disiplin. Kulübümüzün kaynaklarının daha iyi kullanılması için yönetim kurulu elinden geleni gösterecektir. 1 Ağustos’tan itibaren Mali İşler Müdürü kulüpte işe başlayarak onun imzası olmadan tek bir kuruş hiçbir yere ödenmeyecek” diye konuştu.

Başkan Mustafa Yolbulan’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Ahmet Gölbek, Ziya Ünsal, Murat Yolbulan, Hakan Yılmaz, Seyit Ahmet Karabacak ve Volkan Türker.”