Göz Göz'den Kaf Kaf'a tarihi ziyaret

İzmir'de iki yaka arasında yıllar süren husumetin sona erdirilmesi yolunda önemli bir adım atıldı. Göztepe Başkanı Hüseyin Altınbaş, Karşıyaka’ya gelerek kulüp başkanı Fatih Diniz'i ziyaret etti.

Özel konuğunu kulüp binasının önünde karşılayan Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, Altınbaş’a arkasında isminin yazılı olduğu yeşil-kırmızılı bir forma, Altınbaş da mevkidaşına Göztepe flaması ve çikolata verdi. Göztepe Futbol Direktörü Özgür Zengin ile Karşıyaka Spor Kulübü Genel Sekreteri Mehmet Yaya’nın da yer aldığı görüşme sıcak bir ortamda geçti.

Fatih Diniz, "Bu ziyaret bizi onurlandırdı. Umarım yıllar sonra ilk kez atılan bu dostluk adımı sonsuza dek sürer. Sahadaki rekabetimiz Süper Lig’e taşınır. Saha dışındaki dostluğumuz baki olur" dedi. Göztepe ile oyuncu alışverişine her zaman sıcak bakacaklarını anlatan Diniz, "Futbolumuza sağduyu hakim olmalı. Belki önümüzdeki yıllarda taraftarların statta yan yana maç izlediği günleri de görürüz" diye konuştu.

Göztepe Başkanı Hüseyin Altınbaş iki camiayı birbirine yaklaştırmak, aradaki buzları eritmek için bir yerden başlamak gerektiğini anlattı. Altınbaş, "Attığımız adım büyüyerek devam edecek. Tüm İzmir kulüpleri arasındaki rekabet yalnızca sahada olmalı. Kent başarıya, kenetlenerek, el ele, omuz omuza çalışarak ulaşacak. Hayalimiz Karşıyaka’yla İzmir derbisini Süper Lig’de oynamak" diye konuştu.

Açıklamaların ardından kulüp binasında uzun süre sohbet eden Diniz ve Altınbaş, diğer kulüplerle birlikte İzmir Valisi Mustafa Toprak’a gerçekleştirdikleri ziyarete de birlikte gitti.

NUMARASIZ FORMANIN SIRRI

Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, Yalı’daki kulüp binasında ziyaretine gelen Göztepe Başkanı Hüseyin Altınbaş’a, arkasında soyadının yazılı olduğu yeşil-kırmızılı bir forma armağan etti. Formada numara olmaması gözlerden kaçmazken, görüşmeyi izleyenler, "Formanın sırtında 35 yazsa, '35/5' sloganını kullanan Karşıyakalılar, 35/5 yazsa, 'Tam 35' diyen Göztepeliler gücenecekti. Forma boş olunca kimse kırılmadı" yorumunu yaptı. Ergin KARATAŞ/İZMİR,(DHA)