CHP Uşak'ta Gezi hareketliliği

Uşak'ta, Gezi Parkı eylemlerini organize etmek, yönetmek, izinsiz gösteri yapmak, yol kapatmak ve 2 bin 911 sayılı yasayı ihlal etmek gerekçesiyle Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrılan CHP’lilere partililer destek verdi.

CHP Uşak Gençlik Kolları Başkanı Cihan Yıldırım, Gençlik Kolları üyeleri Emre Karslı, Sevgi Aydın, Barış Bayer ve parti üyesi Kahraman Topbay, Gezi Parkı eylemlerini organize etmek, eylemleri yönetmek, izinsiz gösteri yapmak, yol kapatmak ve 2 bin 911 sayılı yasayı ihlal etmek gerekçesiyle ifade vermeleri için Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı. Bunun üzerine CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve çok sayıda partili parti binasında basın açıklaması yaptı. CHP’li Yılmaz, şöyle dedi:

"Arkadaşlarımızın Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrılmasını 'Sipariş' olarak düşünüyorum. 1 ay süren eylemlerde Uşak’ta en ufak taşkınlık olmamıştır. Uşaklılar Anayasal haklarını kullanarak barışçıl ve demokratik olarak eylemlere destek vermiştir. AKP iktidarının siparişi üzerine arkadaşlarımız bugün ifadeye çağrıldı. Bunlar insanları sindirmek ve korkutmak için yapılmaktadır. AKP iktidarına 'İstifa et', 'Hükümet istifa' demek suç haline dönüştürülmektedir. Eylemlerimizi sona erdirmeyeceğiz. Birkaç arkadaşımızı çağırıp da bizi çağırmayanlar hata yapıyor. İfadeye çağırmakla korkutacağını sananlara sözüm, bu ülkede korku duvarı aşılmıştır. Bundan Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı korksun."

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve bir grup partili ile Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne giden 5 CHP’li ifadelerinin alınması ardından serbest bırakıldı. Beş partilinin evraklarının elden adliyeye gönderileceği bildirilirken, Gezi eylemleri kapsamında 26 kişinin ifadesine başvurulduğu belirtildi.