Turgutlu'da 4 noktada orman yangını

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde, dört ayrı noktada çıkan yangında 5’i orman, 5’i de tarım ve makilik olmak üzere toplam 10 hektar alan küle döndü. Yangın havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü.

Turgutlu’da, Cephanelik, Çete Tepesi, Ömer Deresi ve Avşar Sırtı mevkilerinde, bugün saat 16.00 sıralarında aynı anda anda yangın çıktı. Makilik ve tarım arazilerinde başlayan yangınlar rüzgarın da etkisiyle kısa sürede ormanlık alana sıçradı.

 

Yangınlara, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 söndürme helikopteri, 10 arazöz, 2 tanker ve Turgutlu Belediyesi’ne ait itfaiye araçlarıyla müdahale edildi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında sıkıntı yaşanan yangınlar, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle 3 saate güçlükle kontrol altına alınabildi. Yangınlarda, 5 hektarı orman, 5 hektarı da tarım ve makilik olmak üzere toplam 10 hektar alan küle döndü. Soğutma çalışmaları sürerken, jandarma yangınların çıkış nedenin araştırıldığını bildirdi.