Tarihi Zaza Han'da yangın

Fatih Tahtakale Mahallesi Tahtakale Caddesi’nde bulunan tarihi Zaza Han'ın birinci katındaki kozmetik mağazasında saat 20.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden çevredeki esnaflar durumu itfaiye ile polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine birçok ilçeden itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye erleri patlamaların da meydana geldiği yangına müdahalede bulundu. Alevler kısa sürede kozmetik dükkanlarının bulunduğu iş hanının diğer katlarına da sıçradı. 5'inci kattaki bir iş yerini de alevler sardı. İtfaiye ekipleri merdiven uzatarak buradaki iş yerine de müdahale etti. Bu iş yerinde küçük çaplı patlamalar meydana geldi. İş hanının yangın sırasında kapalı olduğu öğrenildi.

Polis ekipleri müdahale sırasında olay yerine güvenlik şeridi çekerek çevrede önlem aldı. Yangın itfaiyenin yaklaşık 2 saatlik müdahalesinin ardından güçlükle kontrol altına alınabildi.

Soğutma çalışmaları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kozmar Kozmetik'in sahibi Yıldıray Topal, binanın sistemlerinin eski olduğunu belirterek "Elektrik kontağı ya da sigaradan çıkmış olabilir. Öncelikli olarak sigaradan şüpheleniyoruz. İçeride kalan arkadaşımız vardı. Zarar tespiti çok zor"diye konuştu.

Öte yandan iftar saatine denk gelen yangın nedeniyle bazı itfaiye erleri yangına müdahale sırasında oruçlarını açtı. İtfaye erleri dağıtılan kumanyalardan yedi. Soğutma çalışmaları devam ediyor.