''Türk cehenneminden direkler kurtardı''

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Portekiz temsilcisi Benfica’yı 1-0 mağlup etmesinin ardından, tüm dünyada övgüler aldı. Özellikle Portekiz basını, sarı-lacivertlilerin aldığı galibiyete geniş yer ayırdı.

Avrupa basınında yer alan haberler şu şekilde:

Marca (İspanya): “Benfica İstanbul’a yaptığı ziyarette canlı çıktı. Portekiz temsilcisi maçtan asgari zararla oyunu kaybetti”

UEFA: “Sabırlı Fenerbahçe, Benfica karşısında kazanmayı bildi”

Abola Gazetesi (Portekiz): “Kartal, İstanbul’da tökezledi. Avrupa Ligi’nde finale kalmak adına somut bir dezavantaj oluştu. Rövanş için daha iyi çalışmalıyız”

Sapo: “Benfica’yı Türk cehenneminden direkler kurtardı” Record: “Umutlar sürüyor ama Jorge Jesus’un öğrencileri bu durumu terse çevirmek için çabalayacak”

As Gazetesi (İspanya): “Türkler penaltı kaçırdı, iki topu direkte patladı. Fakat her şeye rağmen Jorge Jesus’un öğrencilerine aylar sonra yenilgiyi tattırdı”

La Gazetta Della Sport (İtalya): “Fenerbahçe final için pole pozisyonunda”

Relvado (Portekiz): "Benfica, UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup oldu ama Amsterdam’a ulaşma hayalini hala koruyor. Kartallar, İstanbul’da şanstan şikayet edemezler”

Irish Time (İrlanda): “Fenerbahçe ev sahibi avantajını Benfica’ya karşı iyi kullandı”

Corriere dello Sport (İtalya): “Chelsea ve Fenerbahçe tamam”

Sky Sports (İngiltere): “Egemen Korkmaz’ın kafası Fenerbahçe’yi Benfica karşısında 1-0’lık galibiyete taşıdı”

Daily Mail (İngiltere): “Egemen Korkmaz’ın golü eşitliği bozdu, Chelsea rakibini bekliyor”

BBC Sport (İngiltere): “Fenerbahçe yarı finalde Benfica’yı yendi”