Kocaoğlu: Barışı 76 milyon çözecek

 İzmir BÜyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, güney aksı muhtarlarına iftar yemeği verdi. İftarda konuşan Kocaoğlu, "Terör olayları, birinin söylemesiyle çözülmez. 76 milyan Türkiye vatandaşı mücadele ederek ve sahiplenerek barışı elde edebilir ve kalıcı olmasını sağlayabilir" dedi. 


Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu, İzmir'in güney aksı muhtarlarına Tarihi Havagazı Fabrikası'nda iftar yemeği verdi. Milletvekileri Prof. Dr. Oğuz Oyan, Mustafa Moroğlu, belediye başkanları ve çok muhtar iftara katıldı. Büyükşehir sınırlarına katılan köylerle ilgili konuşan Aziz Kocaoğlu, "İlçelerimizde ilk olarak, arıtması olmayan, su şebekesi eskimiş ve kanalizasyon sistemi olmayan veya eski olan yerlerin tekrar planlıyoruz. Bu çağda, kent merkezinde ne varsa köylerimizde de aynı hizmetin olmasını hedefliyoruz. Belediyeciliğin yeni üstlendiği görev, kalkındırmak. Kalkındırmak için projeler üretmek. Çeşitli iş kollarında kenti büyütmek. Bununla birlikte gençlerimizi iş olanağı sağlamak. Çalışan arkadaşlarımızın lokmasını büyütmeyi amaçlıyoruz ve bunun için çalışıyoruz" dedi. 


"BORÇLARI ÖDEDİK, SAYGIN BELEDİYELER ARASINA GİRDİK"


Kocaoğlu, genelin menfati doğrultusunda çalışma yaptıklarını, kişilere çıkar sağlamak için çalışmadıklarını ve onlar için üretmediklerini belirterek şöyle konuştu:


"Bu kent fuarlar kenti, yerimizi yetmiyor. Dünyada hiçbir metropol belediye hiçbir yerel yönetim kalkıp Türkiye'nin en büyük kapalı ve açık fuar alanını 400 milyon liralık yatırımını hiçbir belediye yapmamıştır. Bütün borçları ödedik ve Türkiye'nin en saygın belediyeleri arasına girdik. Finans kaynağı, gücü ve aldığı kredi notuyla Türkiye'de bir numara. Biz kenti buralara kadar getirdik. Hizmet etmek istiyoruz, hizmet edeceğiz. Bir hoş seda bırakmak için yola çıktık ve buna devam ediyoruz." 


Ülkede terör olaylarının çözümünün vatandaşlarla sağlanabileceğini vurgulayan Kocaoğlu, "Çözüm ne dünyadaki güçlere, ne Türkiye'deki iktidarlara kalmalıdır. Bunu 76 milyon Türkiye vatandaşı ele birliği gönül birliği yaparak kardeşçe ve birbirine saygı duyarak çözmelidir. Eğer biz bunu çözebilirsek bu barış kalıcı olacaktır. Başkaları çöz deyip ve çözmeye çalışırsa çıban gibi zaman zaman kabuk bağlayacak, zaman zaman birinin menafatine dokunduğunda o kabuk kalkacak o çiban tekrar kanayacaktır. Hepimiz barış için mücadele etmek zorundayız, sahiplenmek zorundayız, ülkemizi kurda kuşa yem etmemek durumundayız" diye konuştu.(DHA)