Kızılyıldız’ın kaptanı imzaladı

   Manisaspor, Sırbistan’ın Kızılyıldız takımının kaptanı Nikola Mikic’le sözleşme imzaladı.Manisa 19 Mayıs Stadı’nda düzenlenen imza töreninde Sırbistan’ın Kızılyıldız takımının kaptanı Nikola Mikic, Manisaspor’la 2 yıllığına sözleşme imzaladı. İmza törenine Asbaşkan ve Basın Sözcüsü Hakan Kadayıfçılar, Yönetim Kurulu Üyesi Bora Çaylan ve Sırbistanlı futbolcu Nikola Mikic katıldı. Törende konuşan Manisaspor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Hakan Kadayıfçılar, Kızılyıldız’ın önemli bir oyuncusunu renklerine bağladıklarını ifade ederek, “1985 doğumlu Mikic, geçen sene 30 maç oynadı. Aynı zamanda takımın kaptanlığını da yapmış bir oyuncu. Biz Manisaspor’da özellikle bu sene herkes neden transfer yapmıyorsunuz diye soru sorarken, bunu biraz daha kaliteli aynı zamanda daha iyi ve nokta atışları yapmamız gereken yerlerde çalışmalarımızı yapıyoruz. Özellikle bu konuda yönetim olarak başkanımız çok fazla efor sarf ediyor. Bu anlamda da Nikola Mikic’le de bir anlaşma sağladık. Nikola’nın özelliği defansta her 3 pozisyonda da oynayabilecek bir arkadaşımız” diye konuştu.

"KALİTELİ FUTBOLCU ALMAK İSTİYORUZ"

Transfer sezonunda aceleci davranmadıklarını sözlerine ekleyen Kadayıfçılar, "Takımımızın ihtiyacı olan sol ön ve santrafor olabilir. Bunun için de inanılmaz bir çabayla gitmiyoruz. Bizim için önemli olan nokta atışları dediğimiz yerlere hem kaliteli futbolcu almak, hem de faydalı olabilecek yerlere futbolcu almak. Aynı zamanda da bunun maliyetlerini düşürmektir. Futbolcu açısından maliyetler çok inanılmaz yerlere çıktı. Ama bunun için emek sarf ederseniz biraz daha maliyeti düşürüyorsunuz. Kaliteliyi ucuza almak istiyoruz" şeklinde konuştu.

MİKİC: "MANİSASPOR’DA PARLAYABİLİRİM"

Törende konuşan yeni transfer Nikola Mikic ise, Manisaspor hakkında daha önce bilgi aldığını belirterek, "Türkiye’de oynayan çok arkadaşım var. Aynı zaman da Gençlerbirliği’nde forma giyen Tosiç en yakın arkadaşlarımdan biri. Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki’yle de buraya gelmeden önce görüştüm. Genel anlamda Türkiye hakkında bilgi aldım ve Türkiye zaten benim ülkeme yakın bir ülke. Bu benim için olumlu bir referans oluşturdu. Bunun dışında Manisaspor için özel olarak arkadaşlarımdan bilgi aldım. Manisaspor’da Türkiye’de yıldızımın parlayabileceği ve gelişim gösterebileceğim söylendi. Burayı seçmemdeki en büyük etken buydu" dedi.

Bonservisi elinde olan 27 yaşındaki Sırbistanlı sağ bek, stoper ve sol bekte de görev yapabiliyor. Mikic profesyonel kariyeri boyunca, FK Radnicki Nis, Napredak Krusevac ve Kızılyıldız gibi kulüplerde forma giydi. Özel Sekiz Eylül Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçen oyuncu ardından 19 Mayıs Stadı’nda imza atarak kampa katılmak üzere Kocaeli’ye gitti.