Bodrum'da Antik Kent kazı çalışmalarına destek konseri

 Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Gümüşlük Beldesi’neki Antik Myndos Kenti kazı ve kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla dokuz sanatçı, 7 Eylül Cumartesi gecesi Antik Tiyatro’da 'Tarih ve Kültürle Buluşalım Konseri' verecek. Tarihi kazılara destek için konser organizasyonları yapan sinema sanatçısı Salih Güney, kazılara yeterli ödenek ayrılmamasından yakındı.

Gümüşlük Beldesi’ne yerleşen ve geçen ay 'Myndos Kentini Koruma Yaşatma ve Tanıtma Derneği’ni kuran sinema sanatçısı Salih Güney, şarkıcı Selçuk Alagöz ve menajeri Ozan Eşiyok’la Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon’u ziyaret etti. Salih Güney, Başkan Kocadon’a, Antik Myndos Kenti kazı ve kurtarma çalışmalarına destek için, Selçuk-Rana Alagöz, Alpay, Fedon, Akrep Nalan, Kıraç, Nil Burak, Atilla Atasoy ve Sevda Karaca’nın, para almadan, Antik Tiyatro’da, 7 Eylül Cumartesi gecesi konser vereceğini söyledi.

Kocadon’dan destek isteyen Salih Güney, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kazılar için yeterli ödenek ayırmamasından yakınarak, “Antik Myndos Kenti kazılarına destek projesi başlattık. Konserden elde edilecek para kazılarda kullanılacak” dedi.

Başkan Kocadon da tarih ve kültür için hazırlanan her projeye destek verdiklerini hatırlatarak, konserin verilmesi için elinden geleceği yapacağını söyledi.